Σε καραντίνα το Λέστερ λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού

Κλείνουν όλα τα καταστήματα και τα σχολεία

Η πρώτη ολική τοπική καραντίνα στη Βρετανία ανακοινώθηκε για την πόλη του Λέστερ, όπου σύμφωνα με ανακοινώσεις θα επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Πάνω από μισό εκατομμύριο οι νεκροί παγκοσμίως

Από σήμερα λοιπόν κλειστά θα παραμείνουν όλα τα καταστήματα που δεν πουλάνε είδη πρώτης ανάγκης, όπως επίσης και τα σχολεία, καθώς η έξαρση των κρουσμάτων έχει προκαλέσει ανησυχία. 

Επίσης δε θα ισχύσει για το Λέστερ η χαλάρωση των μέτρων για τις παμπ και τα εστιατόρια που θα ισχύσουν για την υπόλοιπη Βρετανία από το Σάββατο. 

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την «έκρηξη» νέων κρουσματων σε πολλές χώρες

Ο υπουργός Υγείας, Matt Hancock ανακοίνωσε ότι στο Λέστερ έχει εντοπιστεί το 10% όλων των θετικών κρουσμάτων στη Βρετανία μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ τις δύο εβδομάδες έως τις 23 Ιουνίου είχαν εντοπιστεί 944 θετικά κρούσματα. 

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους κατοίκους του Λέστερ να μείνουν μέσα στα σπίτια τους όσο περισσότερο μπορούν και συνέστησε να αποφεύγουν τις μετακινήσεις εκτός και εντός της πόλης. 

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι χώρες που απειλούνται άμεσα με δεύτερο κύμα

Η καραντίνα θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες και θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση. Επίσης η χαλάρωση των μέτρων που θα ξεκινήσει στη Βρετανία από τις 6 Ιουλίου δε θα ισχύσει για το Λέστερ. 

Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία στο Λέστερ έχουν καταγραφεί 3.216 κρούσματα κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας, ενώ τα 944 βρέθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται ασθενείς και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της πόλης, όπως επίσης και κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στα διαγνωστικά κέντρα. 

Όπως ανακοίνωσε ο Matt Hancock στο Λέστερ θα τοποθετηθεί ένα ανοιχτό εξεταστικό κέντρο, όπως επίσης και πολλές κινητές μονάδες ελέγχων. Επίσης θα αυξηθεί η χρηματοδότηση για την ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά στα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top