Κορωνοϊός: Ανησυχία για την «έκρηξη» νέων κρουσματων σε πολλές χώρες

Φόβοι για αναζωπύρωση της πανδημίας

Συναγερμός έχει σημάνει σε μια σειρά χωρών του πλανήτη, καθώς παρουσιάζονται αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού κάνοντας πολλούς ειδικούς να προειδοποιούν για αναζωπύρωση της πανδημίας.

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι χώρες που απειλούνται άμεσα με δεύτερο κύμα

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο σε τουλάχιστον 490.771 ανθρώπους παγκοσμίως μετά την εμφάνιση του ιού στην Κίνα, τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο βάσει επίσημων πηγών.

Περισσότεροι από 9.684.490 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό επίσημα σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας, από τους οποίους τουλάχιστον 4.806.500 θεωρούνται θεραπευμένοι.

Κίνα: Συνεχίζεται η εξάπλωση κορωνοϊού – 11 κρούσματα στο Πεκίνο

ΗΠΑ, η πλέον πληγείσα χώρα λόγω κορωνοϊού

Στις ΗΠΑ η Παρασκευή ήταν ημέρα «ρεκόρ» σε καταγραφή νέων κρουσμάτων, 40.000 τον αριθμό, για τις ΗΠΑ, φαίνεται πως η χώρα εισέρχεται σε μια νέα κρίση της πανδημίας, την ώρα που κάποιες Πολιτείες επιχειρούσαν δειλά-δειλά να άρουν τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Οι αριθμοί έρχονται την ώρα που ο ΠΟΥ έχει προειδοποιήσει πως με τον ρυθμό αυτό, τα κρούσματα του κορωνοϊού ανά τον κόσμο θα αγγίξουν τα 10 εκατ. μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

ΠΟΥ: Δεν είναι βέβαιο ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Οι ενδείξεις οδηγούν Πολιτείες, όπως εκείνη του Τέξας και της Αριζόνα, να «παγώσουν» για λίγο την άρση μέτρων για τον κορωνοϊό, την ώρα που ο Αμερικανός επιδημιολόγος Άνθονι Φάουτσι, παρατηρεί πως η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρό πρόβλημα. 

Μετά τις ΗΠΑ, οι πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία του κορωνοϊού είναι η Βραζιλία με 53.830 νεκρούς και 1.188.631 κρούσματα, η Βρετανία με 43.230 νεκρούς (307.980 κρούσματα), η Ιταλία με 34.678 νεκρούς (239.706 κρούσματα) και η Γαλλία με 29.752 νεκρούς (197.755 κρούσματα).

Κορωνοϊός: Ανησυχία ΠΟΥ για τη αύξηση νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη

Γαλλία: Ρεκόρ κρουσμάτων από τις 30 Μαΐου 

Η Γαλλία ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής περισσότερα από 1.500 νέα κρούσματα της νόσου Covid-19, μια πρωτοφανής αύξηση από τις 30 Μαΐου, την ώρα που ο αριθμός των θανάτων κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση εδώ και τρεις ημέρες.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές γνωστοποίησαν σε μια ανακοίνωση πως το σύνολο των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.588, ένας πολύ υψηλότερος αριθμός σε σύγκριση με τον ημερήσιο μέσο όρο των 498 τις τελευταίες επτά ημέρες και τον μέσο όρο των 430 κρουσμάτων από τις αρχές Ιουνίου.

Ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο αυξήθηκε κατά 26 και ανέρχεται πλέον σε 29.778, σε σύγκριση με 21 χθες, Πέμπτη, και 11 την Τετάρτη και έναν μέσο όρο 19 θανάτων τις τελευταίες επτά ημέρες.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top