Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι χώρες που απειλούνται άμεσα με δεύτερο κύμα

Πώς διαμορφώνεται η λίστα του Guardian

Δείτε στο βίντεο του Reuters πώς διαμορφώνεται ο παγκόσμιος χάρτης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μία λίστα με τις χώρες που απειλούνται περισσότερο από ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού εξέδωσαν οι αναλυτές του Guardian, σύμφωνα με τον κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Κορωνοϊός: Ανησυχία ΠΟΥ για τη αύξηση νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη

Ο αρμόδιος για την Ευρώπη κλάδος του ΠΟΥ εξέδωσε μια λίστα συνολικά 11 χωρών, στις οποίες «η επιτάχυνση της μετάδοσης έχει επιφέρει ισχυρή επανεμφάνιση» του ιού.

Κορωνοϊός - «Καμπανάκι» ΠΟΥ εν μέσω χαλάρωσης: «Ο ιός είναι ακόμα εδώ»

Στον εν λόγω κατάλογο περιλαμβάνονται η Σουηδία, που έχει αντιδράσει ιδιαίτερα για την κατάταξη στην οποία βρίσκεται, η Αρμενία, η Μολδαβία, η Βόρεια Μακεδονία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κιργιστάν, η Ουκρανία και το Κόσοβο. Στις χώρες αυτές, «η επιτάχυνση της μετάδοσης επέφερε μια ισχυρή επανεμφάνιση του ιού. Αν αυτή δεν τεθεί υπό έλεγχο, θα οδηγήσει τα συστήματα υγείας της Ευρώπης στο χείλος του γκρεμού, για μια ακόμη φορά», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του κλάδου του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.

Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο

Γερμανία, Ελβετία και Γαλλία κινδυνεύουν με ένα δεύτερο κύμα 

Σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων που συλλέγει ο Guardian για τον κορωνοϊό, η λίστα με τις χώρες οι οποίες απειλούνται από ένα δεύτερο κύμα τις πανδημίας δεν ταυτίζονται με εκείνες που ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

Συγκεκριμένα, οι 10 χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα δεύτερο κύμα είναι οι ΗΠΑ, η Ελβετία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ουκρανία, το Μπαγκλαντές, η Σουηδία, το Ιράν, η Ινδονησία και η Σαουδική Αραβία. Ο κατάλογος της βρετανικής εφημερίδας συμφωνεί δηλαδή με την λίστα του ΠΟΥ μόνο στην Σουηδία και την Ουκρανία. 

Οι ειδικοί, ωστόσο, ανησυχούν και για άλλες τέσσερις χώρες, όλες τους στη Λατινική Αμερική, την Αργεντινή, τη Βολιβία, την Κολομβία και τη Βραζιλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top