ΠΟΥ: Δεν είναι βέβαιο ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Οι επιστήμονες ίσως τα καταφέρουν σε έναν χρόνο

Δείτε στο βίντεο του Reuters πώς εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοϊού στον κόσμο.

Νέα δεδομένα για το πιθανό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού φέρνουν οι δηλώσεις του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντάτομ Γκεμπρεγέσους, ο οποίος υποστήριξε πως δεν είναι βέβαιο ότι οι επιστήμονες θα μπορέσουν να αναπτύξουν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο άμεσα.

Κορωνοϊός: Ανησυχία ΠΟΥ για τη αύξηση νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε βουλευτές της επιτροπής Υγείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι εάν ένα τέτοιο εμβόλιο γίνει πραγματικότητα, θα πρέπει να αποτελέσει δημόσιο αγαθό που θα είναι διαθέσιμο σε όλους.

«Θα ήταν πολύ δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο. Δεν είχαμε ποτέ εμβόλιο για έναν κορωνοϊό. Επομένως, αυτό θα είναι, όταν ανακαλυφθεί - ελπίζουμε ότι θα ανακαλυφθεί - θα είναι το πρώτο», υπογράμμισε ο Τέντρος.

Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ εντάσσει τη δεξαμεθαζόνη στα πρωτόκολλα υγείας

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΠΟΥ έχει περισσότερους από 100 υποψηφίους για ένα εμβόλιο, ένα εκ των οποίων βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης.

«Με την ελπίδα ότι θα υπάρξει ένα εμβόλιο, η εκτίμησή μας είναι ότι ενδεχομένως θα έχουμε ένα εμβόλιο μέσα σε ένα έτος. Εάν οι προσπάθειες επιταχυνθούν, θα μπορούσε αυτό να γίνει σε λιγότερο χρόνο, κατά έναν-δύο μήνες. Αυτό λένε οι επιστήμονες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top