Ερντογάν: Η Αγιά Σοφιά μας προσφέρθηκε δικαιωματικά μετά την Άλωση

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχεδόν μόλις δύο εικοσιτετράωρα από τους προκλητικούς εορτασμούς στην Αγία Σοφία για τα 567 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Απίστευτη απάντηση των Τούρκων στο ελληνικό ΥΠΕΞ: Κομπλεξική η Ελλάδα! 

Σε ομιλία του σε εγκαίνια νοσοκομείου μίλησε για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και την Αγιά Σοφία, υποστηρίζοντας ότι «τις τελευταίες ημέρες κάποιοι άξεστοι προσπαθούν να πουν ότι η Άλωση είναι κατοχή».

Το κακόγουστο σόου του Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά που προκάλεσε σάλο   

«Πρόκειται για αστοιχείωτους. Η Άλωση είναι άνοιγμα, είναι το να κερδίζεις τις ψυχές. Αυτοί όμως αυτό δεν το ξέρουν. Ο Μωάμεθ που άλωσε την Πόλη δεν έγινε δεκτός ως εχθρός αλλά ως ένας αναμενόμενος σωτήρας. Οι πρόγονοί μας διατήρησαν ό,τι είναι σημαντικό για την ανθρωπότητα», δήλωσε με κυνικότητα.

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στο σόου Ερντογάν: «Προκαλεί και εκτίθεται η Τουρκία»

«Στις περιοχές που αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε εμείς πριν από έναν αιώνα έχουν καταστραφεί τα τζαμιά και τα έργα μας. Δεν υπήρχε ούτε ένα δικό μας τζαμί στην Αθήνα, έχουν ισοπεδωθεί. Και μόνο από αυτήν την εικόνα βλέπουμε το μεγαλείο ψυχής των πρόγονων μας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των μέτρων έναντι του κορωνοϊού, η κυβέρνηση Ερντογάν διοργάνωσε προκλητικούς εορτασμούς έξω από την Αγία Σοφία, για τα 567 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top