Το κακόγουστο σόου του Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά που προκάλεσε σάλο   

Ανάγνωση Κορανίου, διάγγελμα,  πυροτεχνήματα και… τοξοβολία 

Η κακόγουστη φιέστα του Ερντογάν τα είχε όλα. Διάγγελμα, ανάγνωση του Κορανίου, πυροτεχνήματα και το πρόσωπό του σε πρώτο πλάνο. Όλα εκτυλίχθηκαν μέσα και γύρω από την Αγιά Σοφιά. Έτσι γιόρτασε την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Προσευχή… φιέστα ετοιμάζει ο Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά

Το κοράνι ακούγεται μέσα στην Αγιά Σοφιά. Ο Ιμάμης σε ζωντανή σύνδεση με τον Ερντογάν, διαβάζει το «Εδάφιο της Άλωσης»

Ο Ερντογάν επέλεξε το σύμβολο της Ορθοδοξίας για τα προπαγανδιστικά του παιχνίδια  . Η γιορτή του κράτησε τουλάχιστον 12 ώρες και ένα υπέρογκο ποσό από τα ταμεία ενός κράτους .Άμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στο σόου Ερντογάν: «Προκαλεί και εκτίθεται η Τουρκία»

Ο Τούρκος πρόεδρος επιδίδεται σε ένα απίστευτο παραλήρημα χρησιμοποιώντας τα λόγια του Μωάμεθ του Β: «Ή εγώ θα πάρω την Κωνσταντινούπολη ή η Κωνσταντινούπολη θα πάρει εμένα. O Μωάμεθ πέτυχε τον στόχο του στις 29 Μαΐου του 1453. Δεν είναι απλά ένα κομμάτι γης που κατακτήθηκε εκείνη την ημέρα αλλά εκατομμύρια καρδιές. Αυτή η ημερομηνία κατά την οποία μια εποχή έκλεισε και άνοιξε μια νέα, θα μείνει ανεξίτηλή στη μνήμη της ανθρωπότητας».

Απίστευτη απάντηση των Τούρκων στο ελληνικό ΥΠΕΞ: Κομπλεξική η Ελλάδα! 

Η κακόγουστη φιέστα του σουλτάνου προβάλλεται στη δημόσια τηλεόραση. Η αναπαράσταση τη μαύρης επετείου της Άλωσης είχε από πυροτεχνήματα μέχρι αγώνα τοξοβολίας.  Δεν είχε ‘όμως κοινό λόγω κορωνοϊου.

Διάφορες δραματοποιημένες σκηνές που προβλήθηκαν στο τείχος που είχε τοποθετηθεί μπροστά από την Αγία Σοφία, το Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Ψηφιακοί έφιπποι τοξότες έριξαν τα βέλη τους και ένα σόου από πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top