Απίστευτη απάντηση των Τούρκων στο ελληνικό ΥΠΕΞ: Κομπλεξική η Ελλάδα! 

Τι απάντησε η Άγκυρα στη διαμαρτυρία για το «σόου» στην Αγία Σοφία   

Θρασύτατη ήταν η απάντηση της Άγκυρας στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, για το «σόου» που έστησε ο Ερντογάν ανήμερα της ‘Αλωσης της Κωνσταντινούπολης μέσα στην Αγία Σοφία, καλώντας την  Ελλάδα να απαλλαγεί από τα ιστορικά της κόμπλεξ»! 

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στο σόου Ερντογάν: «Προκαλεί και εκτίθεται η Τουρκία»

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ έκανε λόγο για προσβολή σε ένα θρησκευτικό σύμβολο όλων των Χριστιανών και όχι μόνο των Ελλήνων ή της Ορθοδοξίας.        

«Η Ελλάδα, κάθε φορά που γίνεται ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, εξακολουθεί να κάνει δηλώσεις που είναι μάταιες και δεν έχουν αποτέλεσμα» απαντά ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χ. Ακσόι.

Προσευχή… φιέστα ετοιμάζει ο Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει επίσης: «Σε μια εποχή που στην Ευρώπη ακούγεται η προσευχή από τους μιναρέδες και γίνεται κατανοητή η σημασία του αμοιβαίου σεβασμού, η μόνη ευρωπαϊκή χώρα της Ευρώπης που δεν έχει τζαμί στην πρωτεύουσά της, ενοχλήθηκε στην ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Κι αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα όσον στην κατανόηση της ψυχολογίας αυτής της χώρας». 

Ο Ακσόι κατηγορεί ακόμη την Αθήνα ότι «είναι φρέσκες οι μνήμες για τις προσπάθειες των κύκλων να σιωπήσουν το κάλεσμα της προσευχής στη Δυτική Θράκη που ακούγεται εδώ και αιώνες με την δικαιολογία του COVID-19», υποστηρίζει ότι  «η Τουρκία, δεν ενήργησε ενάντια στην παγκόσμια μνημειακή ιδιότητα της, ούτε ενήργησε αντίθετα με τη Σύμβαση της UNESCO του 1972 σχετικά με την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς» και καταλήγει:

«Η Αγία Σοφία, θα παραμείνει σημαντική αξία για την Τουρκία και ανθρωπότητα και θα συνεχίσει να προστατεύεται. Καλούμε την Ελλάδα να απαλλαγεί από τα ιστορικά της κόμπλεξ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top