Προσευχή… φιέστα ετοιμάζει ο Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά

Drones, video walls και πυροτεχνήματα

Μία απίστευτη φιέστα ετοιμάζει για σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έξω από την Αγιά Σοφιά για να γιορτάσει την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. 

Ερντογάν: Κοράνι και προσευχή στην Αγιά Σοφιά για την Άλωση της Πόλης!

Ο Σουλτάνος, σήμερα που ανοίγουν ξανά τα τζαμιά για τους πιστούς μετά από τα μέτρα που ελήφθησαν για τον κορωνοϊό, ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους, αλλά και η μαύρη επέτειος της Άλωσης, σύμφωνα με φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ετοιμάζει προσευχή στην Αγιά Σοφιά. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν η προσευχή θα γίνει μέσα στον ναό ή έξω, όπου ήδη έχει στηθεί ένας τεράστιος προτζέκτορας για τους σημερινούς εορτασμούς για την Άλωση Της Κωνσταντινούπολης. 

Ετοιμάζουν προσευχή στην Αγιά Σοφιά ανήμερα της επετείου της Άλωσης

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο Ερντογάν δείχνει τις προθέσεις του για να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, αγνοώντας ότι είναι ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αναγνωρισμένο από την Unesco.

Το σόου δε που έχει ετοιμάσει ο σουλτάνος είναι φαντασμαγορικό. Στις 21:30 θα προβληθούν εικόνες από drone, επεξεργασμένες με ειδικά εφέ, που θα δείχνουν την πορεία του Μωάμεθ Β΄ του Πορθητή και την άφιξή του στην Αγιά Σοφιά, όπου από νωρίς το πρωί γύρω από τον ναό έχει στηθεί ένα «τείχος».

Εκεί αναμένεται να διαβαστεί η προσευχή της νίκης από το Κοράνι και στη συνέχεια θα γίνουν αναφορές στις αρετές της μουσουλμανικής κοινότητας. 

Ο Τούρκος πρόεδρος θα δώσει το «παρών» μέσω βίντεο και θα ακολουθήσει η προβολή ενός χάρτη στον προτζέκτορα που θα δείχνει την κατάκτηση της Πόλης. 

Οι εκδηλώσεις όμως για την επέτειο από την Άλωση της Πόλης θα ξεκινήσουν από το πρωί, με τουρκικά σκάφη που θα βρεθούν στον Βόσπορο και θα περάσουν από την προεδρική κατοικία. 

Στις 18:00 μπροστά από το Τοπ Καπί θα γίνει ανάγνωση του Κορανίου και θα ακολουθήσουν παράσταση με ξίφη και συναυλία της μπάντας του τουρκικού στρατού. 

Στις 19:00 θα γίνει επίδειξη τοξοβολίας και απονομή βραβείων για τον διαγωνισμό ποίησης που “έτρεχε” όλο αυτό το διάστημα με θέμα την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. 

Στις 20:53, ο Ερντογάν θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως θα συμβεί και περίπου μισή ώρα μετά, στην Αγιά Σοφιά. Το… show που έχει ετοιμάσει ο σουλτάνος θα ολοκληρωθεί με ρίψη πυροτεχνημάτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top