Η απάντηση του ΥΠΕΞ στο σόου Ερντογάν: «Προκαλεί και εκτίθεται η Τουρκία»

Με αφορμή την ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας

Δείτε στο βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, όλα όσα μετέδωσε για τη φιέστα Ερντογάν στην Αγία Σοφία από την Κωνσταντινούπολη η Άννα Ανδρέου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στη σημερινή προκλητική φιέστα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ιδιαίτερα την ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία, με αφορμή τα 567 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Προσευχή… φιέστα ετοιμάζει ο Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η σημερινή ανάγνωση αποσπασμάτων του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, ενός οικουμενικού μνημείου που προστατεύεται από την UNESCO ως τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και λειτουργεί ως μουσείο από το 1935, συνιστά απαράδεκτη απόπειρα αλλοίωσης του μνημειακού χαρακτήρα της αλλά και πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών.

Η ενέργεια αυτή προσβάλλει τη διεθνή κοινότητα και εκθέτει εκ νέου την Τουρκία, η οποία οφείλει να σέβεται τόσο τη Σύμβαση για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, όσο και την UNESCO, των οποίων είναι μέλος.

Καλούμε για άλλη μια φορά την Τουρκία να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να σταματήσει να υποτάσσει σε εσωτερικές σκοπιμότητες τον ιδιαίτερα τιμητικό της ρόλο ως θεματοφύλακα ενός τόσο σημαντικού μνημείου όπως η Αγία Σοφία, που ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top