Συρία: Μαίνονται οι μάχες- Γιατί τα βρίσκει «σκούρα»​​​​​​​ ο Ερντογάν

Θύματα οι άμαχοι- Την Πέμπτη στη Μόσχα ο Ερντογάν

Οι μάχες μαίνονται στη Συρία με τον Άσαντ να παίρνει πίσω παλιά του εδάφη. Χιλιάδες παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Τουρκικό F- 16 καταρρίπτει μαχητικό αεροσκάφος του Άσαντ. Ο πιλότος είναι νεκρός.

Η Τουρκία κατέρριψε συριακό αεροσκάφος πάνω από την Ιντλίμπ

Σε άλλη επίθεση, δύο Σύροι πιλότοι εκτοξεύονται από τα αεροσκάφη τους. Προσγειώνονται με τα αλεξίπτωτα. 

«Αν δεν υποχωρήσουν στις γραμμές κατάπαυσης του πυρός της Τουρκίας, δε θα μείνει κεφάλι στους ώμους τους» διαμηνύει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Άσαντ συμμαχεί με τον Χάφταρ- «Σκούρα» τα βρίσκει ο Ερντογάν

Στην πραγματικότητα ο Σουλτάνος τα έχει βρει σκούρα στη Συρία. Ο Άσαντ συμμαχεί με τον άσπονδο εχθρό του, τον Λίβυο στρατάρχη Χάφταρ. Παραχωρεί στους εκπροσώπους του την πρεσβεία της Λιβύης στη Δαμασκό. 

Συρία: 11 άμαχοι σκοτώθηκαν σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

«Αυτοί που κλαίνε για τον συριακό λαό θα πρέπει να απευθυνθούν στον Ερντογάν, διότι αυτός είναι που εκβιάζει δημοσίως την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Συρίας, Φαϊζάλ Μοκντάντ.

Θύματα οι άμαχοι- Κατευθύνονται προς τα σύνορα

Οι άμαχοι κυριολεκτικά δεν έχουν πού να κρυφτούν. Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναζητούν ασφαλές καταφύγιο. Ο Ερντογάν τους στερεί την ελπίδα.

Συγκινητικό: Σύρος πατέρας βοηθά την κόρη του να μη φοβάται τις βόμβες

«Δεν υπάρχει σχολείο. Στο χωριό μου συνηθίζαμε να παίζουμε με τους φίλους μου στο σχολείο. Οι φίλοι μου σκοτωθήκαν σε μια αεροπορική επιδρομή κι εγώ επέζησα και μετά ήρθα εδώ» περιγράφει κοριτσάκι από τη Συρία.

Την Πέμπτη στη Μόσχα ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να δει την Πέμπτη (6/3)  τον Πούτιν στη Μόσχα, ενώ η Ουάσιγκτον εμφανίζεται πρόθυμη να δώσει στην Άγκυρα πυρομαχικά μαζί με ανθρωπιστική βοήθεια. Στη σκακιέρα της Μέσης Ανατολής είμαστε ακόμα στη μέση της παρτίδας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top