Συγκινητικό: Σύρος πατέρας βοηθά την κόρη του να μη φοβάται τις βόμβες

Το παιχνίδι που σκαρφίστηκε για να μην κλαίει

Το σενάριο της θρυλικής ταινίας του Ρομπέρτο Μπενίνι «Η ζωή είναι ωραία» θυμίζει ένα βίντεο με πρωταγωνιστές ένα πατέρα με τη μικρή κόρη του στη Συρία. 

Στο βίντεο που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης, φαίνεται ο πατέρας να προσπαθεί να κάνει την κόρη του να μη φοβάται τις βόμβες που πέφτουν βροχή γύρω από το σπίτι τους. 

Ο πατέρας βρήκε ένα παιχνίδι που κάθε φορά που πέφτει μια βόμβα, η τρίχρονη μικρούλα και ο ίδιος θα πρέπει να ξεσπάνε σε γέλια. 

Η οικογένεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στην πόλη Σαρακλίμπ στην επαρχία Ιντλίμπ, λόγω του πολέμου. Αυτή την περίοδο ζουν σε ένα σπίτι οικογενειακών φίλων στην πόλη Σαρμάντα, αλλά οι βόμβες συνεχίζουν να πέφτουν. 

Ο πατέρας λοιπόν σε μια προσπάθεια να γλιτώσει την κόρη του από την ψυχολογική κατάρρευσης που βιώνουν πολλά παιδιά στη Συρία, μετέτρεψε τους τρομακτικούς ήχους από τις βόμβες σε παιχνίδι. 

«Είναι ένα παιδί που δεν καταλαβαίνει τι πάει να πει πόλεμος» δήλωσε ο πατέρας στο Sky News. «Αποφάσισα να διδάξω στη Σάλβα αυτό το παιχνίδι για να μην καταρρεύσει η ψυχολογία της και να μην επηρεαστεί από ασθένειες που σχετίζονται με τον φόβο», πρόσθεσε. 

Το «παιχνίδι» που σκαρφίστηκε ο πατέρας θύμισε πολύ την ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι, όπου ένας πατέρας μηχανεύεται ένα παιχνίδι για κάνει πιο εύκολη τη διαβίωση του γιου του σε ένα ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Ένα σχόλιο επεσήμανε τις «φοβισμένες εκφράσεις του πατέρα λίγο προτού ξεσπάσει σε γέλια»ενώ ένας άλλος είπε πως «το γέλιο αυτού του μικρού αγγέλου είναι πολύ πιο δυνατό από τον ήχο της βόμβας». Άλλοι, πάλι, χρήστες συνέκριναν την κατάσταση της οικογένειας με την ταινία «Η Ζωή Είναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι, που μηχανεύεται ένα παιχνίδι για να κάνει πιο εύκολη την διαβίωση του γιου του σε ένα ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top