Κίνα: Ο παγκολίνος είναι ο πιθανός ξενιστής του φονικού κοροναϊού

Πέθανε ο οφθαλμίατρος που ειδοποίησε πρώτος για τον ιό

Έλεγχοι για πιθανά θύματα του κοροναϊού / Reuters

Κινέζοι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ο φολιδωτός μυρμηγκοφόγος, γνωστός και ως παγκολίνος, ένα θηλαστικό που κινδυνεύει με εξαφάνιση, διακινείται παράνομα και είναι περιζήτητο για το κρέας και τις φολίδες του, είναι πιθανόν ο ξενιστής του νέου κινεζικού ιού 2019-nCoV. 

Ο φολιδωτός μυρμηγκοφόγος είναι ζώο υπό εξαφάνιση / AP Images

«Η τελευταία ανακάλυψη θα είναι μεγάλης σημασίας για την πρόληψη και τον έλεγχο της προέλευσης του ιού», ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το South China Agricultural University, που ηγείται της έρευνας.

Οργή στην Κίνα για τον θάνατο του γιατρού 

Ο Κινέζος οφθαλμίατρος, Li Wenliang, ο πρώτος που προσπάθησε να σημάνει συναγερμό για την επιδημία του νέου κοροναϊού, έχασε τη ζωή του την Παρασκευή από τον ιό, ένα γεγονός που προκάλεσε κύμα οργής στη χώρα. 

Γιατρός προειδοποίησε για τον κοροναϊό και τον ανάγκασαν να σταματήσει!

Ο Wenliang, προσπαθώντας να προειδοποιήσει τους συναδέλφους του για το ξέσπασμα του κοροναϊού, δέχθηκε επίσκεψη από την Αστυνομία, η οποία του ζήτησε να σταματήσει.

Η είδηση για τον θάνατό του ήταν το θέμα που διαβάστηκε περισσότερο στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, με περισσότερες από 1,5 δισεκατομμύριο αναγνώσεις, ενώ ήταν θέμα συζήτησης και στην εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων WeChat, όπου πολλοί εξέφρασαν την οργή και τη θλίψη τους.

«Είναι ένας ήρωας που σήμανε συναγερμό με τίμημα την ίδια του τη ζωή», έγραψε ένας συνάδελφός του από την Ουχάν στο Weibo.

Ο 34χρονος Λι πέθανε στο κεντρικό νοσοκομείο της Ουχάν, οι 11 εκατομμύρια κάτοικοι της οποίας έχει αποκλειστεί από τον υπόλοιπο κόσμο από τις 23 Ιανουαρίου. Ο ίδιος είχε ανακοινώσει την 1η Φεβρουαρίου ότι προσεβλήθη από τον κοροναϊό.

Κοροναϊός: Νεογέννητο ο νεότερος ασθενής που έχει καταγραφεί ως σήμερα!

Ακόμη και κάποια κινεζικά μέσα ενημέρωσης τον χαρακτήρισαν «ήρωα που ήταν διατεθειμένος να πει την αλήθεια», ενώ άλλοι σχολιαστές ανήρτησαν ποιήματα, φωτογραφίες και σκίτσα προς τιμή του.

Από την πλευρά του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε στο Twitter «τη βαθιά του θλίψη» για τον θάνατό του.

Αντιδρώντας στη λαϊκή οργή, η κεντρική εξουσία ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «τα ζητήματα που έθεσε ο λαός σχετικά με τον δρ. Li Wenliang», αλλά και την αποστολή στην περιοχή μιας ομάδας ερευνητών της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top