Κοροναϊός: Νεογέννητο ο νεότερος ασθενής που έχει καταγραφεί ως σήμερα!

Στους 563 οι νεκροί - Έπαθε ανακοπή 28χρονος γιατρός

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Ραγδαία είναι η αύξηση των θυμάτων του φονικού κοροναϊού καθώς μόνο την Τετάρτη στην Κίνα, έχασαν τη ζωή τους 73 άνθρωποι, με τον συνολικό αρισθμό να φτάνει τους 563 νεκρούς. Μάλιστα, ο νεότερος ασθενής είναι ένα μωρό μόλις 30 ημερών από την πόλη Ουχάν. 

Κοροναϊός: Στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου που τέθηκε σε καραντίνα

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, καταγράφηκαν ακόμη 3.694 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 28.018.

Από αυτόν τον απολογισμό, οι 70 θάνατοι και τα 2.987 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε ο 2019-nCoV. Οι υπόλοιποι τρεις θάνατοι καταγράφηκαν στην πόλη Τιαντζίν, στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ και στην νοτιοδυτική επαρχία Γκουιτζού.  

Κοροναϊός: Αυτό είναι το «προφίλ» των θυμάτων

Σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ την Τετάρτη τονίστηκε ότι είναι προτεραιότητα να προσφερθούν στη Χουμπέι και την Ουχάν επαρκείς προμήθειες και να σταλεί ικανός αριθμός στελεχών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να αντιμετωπιστεί η κρίση. 

Ασθενείς μεταφέρονται στο νέο νοσοκομείο της Ουχάν / Reuters

Νεογέννητο διαγνώστηκε με τον ιό μόλις ένα μήνα μετά τη γέννησή του 

Ένα νεογέννητο μωρό στην Κίνα διαγνώστηκε με τον κοροναϊό μόλις 30 ώρες μετά τη γέννησή του και έγινε ο νεότερος ασθενής που καταγράφηκε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ. 

Κοροναϊός: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να φοράμε τη μάσκα προστασίας

Το μωρό γεννήθηκε σε τοπικό νοσοκομείο στην Ουχάν. Η μητέρα του μωρού διαγνώστηκε με τον ιό προτού γεννήσει, αλλά δεν είναι σαφές πώς μεταδόθηκε η ασθένεια στο παιδί. 

Παρόλα αυτά, γιατροί στο Νοσοκομείο Παίδων της ίδιας πόλης υποστηρίζουν ότι έγκυες που έχουν μολυνθεί με τον νέο κοροναϊό μπορεί να τον μεταδώσουν στο παιδί τους. 

Κατέρρευσε νεαρός γιατρός 

Ο Κινέζος γιατρός, Song Yingjie, κατέρρευσε μετά παό 10 ημέρες συνεχόμενης δουλειάς σε κλινική στην Χουμπέι της Κίνας. Ο 28χρονος έπαθε ανακοπή από την εξάντληση καθώς εργαζόταν αδιάκοπα από τις 25 Ιανουαρίου. 

Ο νεαρός γιατρός έλεγχε οδηγούς και επιβάτες αυτοκινήτων για να διαπιστωθεί αν ήταν φορείς του κοροναϊού.

Πάνω από 20 χώρες έχουν «μολυνθεί» από τον κοροναϊό

Η εξάπλωση του ιού είναι ταχύτατη με αποτέλεσμα να έχουν μολυνθεί περισσότερες από 20 χώρες διεθνώς. 

Αποκλειστικό Star: Πώς γίνεται το τεστ ανίχνευσης του κοροναϊού στην Ελλάδα

Πιο συγκεκριμένα, οι χώρες που έχουν μολυνθεί ως τώρα, με κάποιες από αυτές εκτός από κρούσματα να σημειώνουν και θανάτους θυμάτων είναι: Αυστραλία, Βέλγιο, Καμπότζη, Καναδάς, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μακάου, Μαλαισία, Νεπάλ, Φιλιππίνες, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σρι Λάνκα, Σουηδία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και το Βιετνάμ.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top