Κοροναϊός: Αυτό είναι το «προφίλ» των θυμάτων

Διάψευση ΠΟΥ για την ανάπτυξη εμβολίου μέσα σε δύο εβδομάδες

Δείτε στο βίντεο την επίσκεψη του Προέδρου της Νότιας Κορέας σε κέντρο υγείας που θέτει σε καραντίνα τους ασθενείς του κοροναϊού/ Video:Reuters

Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του κοροναϊού στην Κίνα αυξήθηκε σε 494 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αγγίζουν τα 24.500! 

Ο πρώτος νεκρός, θύμα του νέου ιού που ξεκίνησε από την Κίνα, φαίνεται πως είχε το «προφίλ» των περισσότερων που ακολούθησαν. Ήταν ένας άνδρας άνω των 60 ετών με προβλήματα υγείας.

Κοροναϊός: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να φοράμε τη μάσκα προστασίας

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, το 80% των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό ήταν άνω των 60 ετών, ενώ το 75% από αυτούς είχαν ήδη άλλα προβλήματα υγείας, γεγονός που αποδεικνύει πως ήταν πιο εύκολο να «κολλήσουν» τον ιό.

Οι νεκροί συμπληρώνουν το ποσοστό του 2,1% των συνολικών θυμάτων, σε αντίθεση με το ποσοστό των νεκρών το 2003 με την επιδημία του ιού SARS, το οποίο είχε φτάσει το 9,3%.

Πρέπει να σημειωθεί, επίσης, πως το 97% των θυμάτων του νέου ιού προέρχονται από την επαρχία Χουμπέι, όπου μία αγορά πώλησης ζώντων ζώων στην Ουχάν εντοπίσθηκε ως η αρχή της επιδημίας.

Κοροναϊός: Στους 492 οι νεκροί - Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα!

Τα στατιστικά στοιχεία για τα θύματα της επιδημίας δείχνουν επίσης πως τουλάχιστον 5 νεκροί στην Κίνα ήταν κάτω των 60 ετών, με νεότερο έναν 36χρονο από την Ούχαν. Οι περισσότεροι από αυτούς που είχαν ήδη άλλα προβλήματα υγείας, αντιμετώπιζαν συνήθως διαβήτη ή υπέρταση πριν μολυνθούν από τον ιό.

Παρ' όλ' αυτά, νέες πληροφορίες δείχνουν πως ο νέος κοροναϊός είανι δυνατόν να μεταφερθεί από μια έγκυο γυναίκα στο έμβρυο. Οι γιατροί δήλωσαν πως αυτό είναι πιθανόν, αφού μια ασθενής που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό γέννησε στις 2 Φεβρουαρίου και το νεογέννητο, 30 ώρες μετά, βρέθηκε θετικό στον ιό.

Στην Κίνα, η θερμοκρασία ελέγχεται πλέον στα αεροδρόμια, τους σταθμούς των λεωφορείων και των σιδηροδρόμων. Ωστόσο, οι νεκροί της επιδημίας δεν είχαν όλοι πυρετό πριν από τη νοσηλεία τους, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Διαψεύδει ο ΠΟΥ την είδηση πέρι εμβολίου

Πριν από λίγο, είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι ένας Βρετανός επιστήμονας βρισκόταν κοντά στην δοκιμή ενός εμβολίου για τον κοροναϊό. Ο ίδιος φαίνεται να είχε δηλώσει στο Skynews, πως θα μπορούσε να δοκιμάσει το εμβόλιο σε ζώα μέσα στις επόμενες 14 μέρες.

Τι είναι ο νέος κοροναϊός και ποια τα συμπτώματα του

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όμως, έσπευσε να διαψεύσει αυτή την είδηση, καθώς όπως αναφέρει χρειάζονται τουλάχιστον 8 μήνες μόνο για τις δοκιμές του εμβολίου. Όταν ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Ταρίκ Ζασάρεβιτς, ρωτήθηκε για το αν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή που να θεραπεύει τον ιό απάντησε χαρακτηριστικά:««Δεν υπάρχουν γνωστές αποτελεσματικές θεραπείες εναντίον αυτού του νέου ιού».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top