Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καταχωρεί με εμπορικά σήματα το όνομα και το κίνημά της

Γιατί το κάνει και τι θα κερδίσει

Δείτε στο βίντεο του Reuters τη μαθητική διαμαρτυρία στο Νταβός, στην οποία συμμετείχε και η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ επιδιώκει να κατοχυρώσει με πνευματικά δικαιώματα το όνομά της και να καταχωρήσει με εμπορικό σήμα τα συνθήματα του περιβαλλοντικού κινήματος που ξεκίνησε για «την προστασία του κινήματος και των δραστηριοτήτων της», όπως ανακοίνωσε η ίδια με ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Τραμπ για Τούνμπεργκ: «Θα λάτρευα να τη δω, να της μιλήσω»

Τα εμπορικά σήματα θα αφορούν τόσο το όνομά της όσο και τα συνθήματα «Παρασκευές για το Μέλλον» (“Fridays for Future” και Skolstrejk for klimatet στα σουηδικά). Στην κατοχύρωση εντάσσονται και άλλες παρεμφερείς φράσεις του μαθητικού κινήματος που ξεκίνησε από την πρωτοβουλία της Τούνμπεργκ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Νταβός: Καλά κρατεί η κόντρα Ντόναλντ Τραμπ - Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η 17χρονη ακτιβίστρια υποστήριξε στην ίδια ανάρτηση πως υπήρξαν «ατυχείς» περιπτώσεις, όπου το όνομά της χρησιμοποιήθηκε «για επικοινωνία με άτομα υψηλού προφίλ, πολιτικούς, μέσα ενημέρωσης, καλλιτέχνες κ.α.», καθώς και με μη εξουσιοδοτημένους εράνους.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Λωζάνη: «Αν δεν υπάρχει φύση, δεν υπάρχει μέλλον»

Τι θα κερδίσει από την καταχώρηση εμπορικών σημάτων

Η συγκεκριμένη ενέργεια θα επιτρέψει την αφιλοκερδή νομική βοήθεια για να μπορεί να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες εναντίον ατόμων ή εταιριών και άλλων που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την ίδια και το κίνημά της, για σκοπούς που δεν ευθυγραμμίζονται με όσα συμβολίζει το ίδιο το κίνημα, δήλωσε η Γκρέτα Τούνμπεργκ. 

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ το πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό «Time»!

«Οι Παρασκευές για το Μέλλον είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που ιδρύθηκε από εμένα. Ανήκει σε όλους που παίρνουν μέρος σε αυτό, πρώτα από όλα στους νέους. Μπορεί και πρέπει να μην χρησιμοποιείται για ατομικούς ή εμπορικούς σκοπούς», σημείωσε.

Κρέμασαν ομοίωμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ σε γέφυρα της Ρώμης

Συμπλήρωσε πως η ίδια και η οικογένειά της καταχώρησαν ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα «για τη διαχείριση χρημάτων από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, τις δωρεές και τα χρηματικά έπαθλα με έναν απολύτως διαφανές τρόπο». Στόχος του ιδρύματος είναι «η προώθηση της οικολογικής, της κλιματικής και της κοινωνικής βιωσιμότητας καθώς και της ψυχικής υγείας», δήλωσε.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top