Η Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Λωζάνη: «Αν δεν υπάρχει φύση, δεν υπάρχει μέλλον»

Πριν αναχωρήσει για το Νταβός

Δείτε στο βίντεο του Reuters τη μεγάλη συγκέντρωση στη Λωζάνη για την κλιματική αλλαγή.

Η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ μετείχε σήμερα μαζί με περίπου 15.000 νέους σε διαδήλωση που έγινε στη Λωζάνη της Ελβετίας, κατά των κλιματικών αλλαγών, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να μετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Greta Thunberg: Αναχώρησε από την Αμερική με καταμαράν για την Ευρώπη

«Αν δεν υπάρχει φύση, δεν υπάρχει μέλλον… Και ένας, και δύο, και τρεις βαθμοί. Είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» ήταν δύο από τα συνθήματα που φώναζαν οι νέοι που είχαν συγκεντρωθεί στη Λωζάνη για να διαμαρτυρηθούν για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Οι διαδηλωτές υποδέχθηκαν με επευφημίες την 17χρονη ακτιβίστρια στην αρχή της πορείας, όπου κάποιοι κρατούσαν πανό με το σύνθημα.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ το πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό «Time»!

Οι εκκλήσεις της Τούνμπεργκ είχαν απήχηση ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες στην Ελβετία, όπου πολλές πόλεις και καντόνια κήρυξαν «κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης», καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μετείχαν σε «απεργίες για το κλίμα». Στα τέλη Σεπτεμβρίου οι συμμετέχοντες στη Βέρνη ανέρχονταν σε 100.000.

Μετά τη Λωζάνη, η νεαρή ακτιβίστρια θα μεταβεί στο Νταβός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, για να ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο να δράσει για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Τραμπ σε Τούνμπεργκ: «Χαλάρωσε και πήγαινε σινεμά»- Πώς αντέδρασε η Γκρέτα;

Εκεί θα συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναμένεται επίσης στο Νταβός στις 21, με τον οποίο έχουν ανταλλάξει σε έντονο κλίμα απόψεις μέσω Twitter.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top