Νταβός: Καλά κρατεί η κόντρα Ντόναλντ Τραμπ - Γκρέτα Τούνμπεργκ

«Κληρονόμοι των ανόητων μελλοντολόγων του χθες οι ακτιβιστές»

Άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ και της Γκρέτα Τούνμπεργκ στπο Νταβός / Reuters

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας ξεκίνησε και τα υπονοούμενα δεν έλειψαν από τις πρώτες ομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ και της Γκρέτα Τούνμπεργκ

Νταβός: Τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί επί ποδός ενόψει του Φόρουμ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δήλωσε πως η φύτευση δένδρων δεν είναι αρκετή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σε μια προφανή επίπληξη του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ που δεσμεύθηκε για κάτι τέτοιο.

«Το σπίτι μας εξακολουθεί να καίγεται», είπε η Τούνμπεργκ, επαναλαμβάνοντας μακτιβια φράση που είχε πει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πέρυσι. «Η αδράνεια αναζωπυρώνει τις φλόγες», πρόσθεσε η έφηβη ακτιβίστρια, στην πιο πρόσφατη αντιπαράθεσή της με τον 73χρονο πρόεδρο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του στο Νταβός / AP Images

Η συνεχιζόμενη αντιπαράθεσή τους για την κλιματική αλλαγή φαίνεται να είναι μια προσπάθεια και των δύο να πλαισιώσουν τη διαμάχη, με την Τούνμπεργκ να καλεί για άμεσο τερματισμό των επενδύσεων σε ορυκτά καύσιμα ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου λιγότερο από μία ώρα προτού παρακολουθήσει τον Τραμπ να εκθέτει το κεντρικό θέμα της ομιλίας του στο ελβετικό χιονοδρομικό θέρετρο, Νταβός.

Ξεκινά η δίκη Τραμπ - Την καθαίρεσή του ζητά η πλειοψηφία των Αμερικανών

Ο Τραμπ απέφυγε σχεδόν εξ ολοκλήρου τα περιβαλλοντικά θέματα και ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν σε μια υφιστάμενη πρωτοβουλία φύτευσης ενός τρισεκατομμυρίου δένδρων. Μάλιστα, αποκάλεσε τους ακτιβιστές για το κλίμα «απαισιόδοξους» και «κληρονόμους των ανόητων μελλοντολόγων του χθες», ενώ αναφέρθηκε στην οικονομική σημασία του πετρελαίου και του αερίου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Τραμπ είπε: «Πιστεύω πολύ στο περιβάλλον. Θέλω το πιο καθαρό νερό και τον πιο καθαρό αέρα».

 

Δίκη καθαίρεσης Τραμπ: Αυτά είναι τα βασικά επιχειρήματα υπεράσπισής του

Η Τούνμπεργκ απάντησε κάνοντας λόγο για «κενές λέξεις και υποσχέσεις» των παγκόσμιων ηγετών. «Λέτε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να ανησυχούν. Μην είστε τόσο απαισιόδοξοι και στη συνέχεια τίποτα, σιωπή» δήλωσε η ίδια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top