Νταβός: Τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί επί ποδός ενόψει του Φόρουμ

Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Πρέπει να φέρουμε την επιστήμη στη συζήτηση»

Ηγέτες φτάνουν στο Νταβός

Μεγάλη στρατιωτική και αστυνομική δύναμη από όλη την Ελβετία παρευρίσκεται στο Νταβός ενόψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο οποίο εκατοντάδες διαδηλωτές θα καλέσουν τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να λάβουν μέτρα για την κλιματική αλλαγή.

Νταβός: Με σημαντικές απουσίες αρχίζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί και στρατιωτικοί, μαχητικά αεριωθούμενα, χερσαία αμυντικά συστήματα και ραντάρ συγκαταλέγονται στα μέτρα που έχουν λάβει οι αρχές για την προστασία των περίπου 3.000 συμμετεχόντων στο φόρουμ. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο Νταβός όπου θα παραμείνει δύο ημέρες / AP Images

«Διάφοροι άνθρωποι στον κόσμο βρίσκονται υπό μεγάλη απειλή, εάν μπορείς να το πεις κι έτσι, και όπου και αν εμφανιστούν, τους αξίζουν τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας» εξήγησε ο Γουόλτερ Σλέγκελ, ο περιφερειακός διοικητής της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι αρχές.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Πρέπει να φέρουμε την επιστήμη στη συζήτηση»

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ κάλεσε την Τρίτη τους παγκόσμιους ηγέτες να ακούνε τους νέους και πρόσθεσε ότι το διεθνές κίνημα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, το οποίο εμπνεύστηκε από την ίδια, είναι μόνο η αρχή στη μάχη αυτή και ότι θα πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα.

Γερμανικοί σιδηρόδρομοι VS Greta Thunberg: «Έκατσες στην πρώτη θέση»

«Η επιστήμη και η φωνή των νέων δεν βρίσκονται στο επίκεντρο του διαλόγου μας, αλλά θα πρέπει να είναι. Δεν ήμουν μόνο εγώ, αλλά όλοι αυτοί οι νέοι που μαζί ασκούσαμε πιέσεις...να σχηματιστούν αυτές οι συμμαχίες. Ο κόσμος είναι πιο ενήμερος τώρα. Το κλίμα και το περιβάλλον είναι ένα καυτό ζήτημα σήμερα», είπε η 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια.

Πολλοί νεαροί ακτιβιστές μετέβησαν αυτή τη χρονιά στον ελβετικό χειμερινό τόπο αναψυχής ακολουθώντας το παράδειγμά της.

Ανάμεσά τους είναι και ο ιρλανδός έφηβος Φιόν Φερέιρα, ο οποίος επινόησε έναν τρόπο για να αποφεύγεται να φθάνουν στους ωκεανούς τα μικροπλαστικά, ενώ η Καναδή Ότομ Πελτιέ αγωνίζεται για το πόσιμο νερό από τα οκτώ της χρόνια και έχει στόχο την προστασία των υδάτινων πόρων του πλανήτη.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Ντάβος / AP Images

«Αφορά εμάς και τις μελλοντικές γενιές και εκείνους που έχουν πληγεί σήμερα. Πρέπει να φέρουμε την επιστήμη στη συζήτηση», είπε η Τούνμπεργκ τονίζοντας ότι ο αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής χρειάζεται περισσότερα από την αφύπνιση των πολιτών.

«Δίνουμε αγώνα για το περιβάλλον και το κλίμα. Αν το δείτε ευρύτερα, βασικά δεν έχει γίνει τίποτα. Χρειάζονται πολλά περισσότερα. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Αν δεν το αντιμετωπίσουμε ως μια πραγματική κρίση, δεν μπορούμε να το λύσουμε» δήλωσε η ίδια.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top