Κρέμασαν ομοίωμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ σε γέφυρα της Ρώμης

Πάνω στην κούκλα ήταν καρφιτσωμένη η επιγραφή «Η Γκρέτα είναι ο Θεός σας»

Το σκληρό μήνυμα της 16χρονης ακτιβίστριας προς τους ηγέτες τους κόσμου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είχε προκαλέσει αίσθηση

Μία κούκλα με πλεξούδες, που αναπαριστούσε τη νεαρή ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής Γκρέτα Τούνμπεργκ, αντίκρισαν κρεμασμένη από μία γέφυρα οι οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο Ρώμης-Φιουμιτσίνο.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Θέλουν να μας κάνουν να σιωπήσουμε»

Στην Greta Thunberg το «Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ»

Τα δάκρυα της 16χρονης Greta Thunberg: «Κλέψατε τα όνειρά μου…Πώς τολμάτε;»

Οι τρεις Ελληνίδες που ακολουθούν τα χνάρια της 16χρονης Greta Thunberg

Πάνω στην κούκλα ήταν καρφιτσωμένη η επιγραφή «Η Γκρέτα είναι ο Θεός σας» στα αγγλικά (Greta is your God). Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας και κατέβασαν το ομοίωμα της Γκρέτα.

Η επιλογή της γέφυρας δε φαίνεται να ήταν τυχαία, καθώς ονομάζεται «Ισαάκ Νιούτον», προς τιμήν του πατέρα της θεωρίας για τη βαρυτική έλξη και θεωρούμενου ως ιδρυτή της μοντέρνας φυσικής. Η πράξη αυτή, εκτός από την ίδια την ιδέα της επιστήμης, αποτελεί και μία δυσφήμιση του αγώνα της ανθρωπότητας κατά της υποβάθμισης του σύγχρονου τρόπου ζωής, εκτιμούν στο σύνολό τους τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας.

Δήμαρχος Ρώμης: «Πράξη ντροπής»

«Πράξη ντροπής» χαρακτήρισε το συμβάν αυτό η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι. «Σε αυτήν και την οικογένειά της εκφράζουμε την αλληλεγγύη όλης της Ρώμης. Η στράτευσή μας για το κλίμα δεν κάμπτεται», υπογραμμίζει η δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι ξύπνιοι» ανέλαβαν την ευθύνη

Την ευθύνη για το ομοίωμα ανέλαβε μία άγνωστη ομάδα, προφανώς πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ακτιβιστών, που επονομάζεται «Οι ξύπνιοι». Σε μήνυμά τους στο Facebook και το Twitter ανέφεραν πως «κρεμάσαμε την Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Ρώμη. Η κούκλα έχει τα χαρακτηριστικά και τις πλεξούδες της. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις». Το κείμενο για την ανάληψη της ευθύνης συνοδεύεται κι από φωτογραφία της κρεμασμένης κούκλας. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top