Τα δάκρυα της 16χρονης Greta Thunberg: «Κλέψατε τα όνειρά μου…Πώς τολμάτε;»

Το σκληρό μήνυμα της νεαρής ακτιβίστριας στους ηγέτες του κόσμου

Παγκόσμια ζητήματα και διεθνείς διενέξεις που αναζητούν λύσεις θα απασχολήσουν τις 600 και πλέον συναντήσεις στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Η νεαρή ακτιβίστρια Greta Thunberg απηύθυνε κλαίγοντας σκληρό μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου. 

ΟΗΕ: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την 74η γενική συνέλευση των ηγετών

Κλέψατε τα όνειρα μου και την παιδική μου ηλικία με τα άδεια σας λόγια και όμως είμαι ακόμα από τους τυχερούς. Είμαστε στην αρχή μιας μαζικής εξόντωσης και εσείς μιλάτε για λεφτά και παραμύθια για οικονομική ανάπτυξη. Πως τολμάτε;

 

 

Η 16χρονη – σύμβολο της κλιματικής αλλαγής αποθεώθηκε ενώ η ίδια έριξε ένα παγωμένο βλέμμα στον Ντόλαλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αιφνιδίως στη συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για να ασχοληθεί μόνο με το Ιράν.

Greta Thunberg: Η φωτογραφία που ανέβασε από την πορεία στην Αθήνα

Οι τρεις Ελληνίδες που ακολουθούν τα χνάρια της 16χρονης Greta Thunberg

Η μόλυνση των υδάτων απασχολεί τους ηγέτες του κόσμου

Τα κανάλια στην Μπανγκόκ έχουν φράξει από τα σκουπίδια και οι εθελοντές καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να τα καθαρίσουν. Εικόνες σαν κι αυτή κάνουν τη Greta να δακρύζει για τον εφιάλτη που περιμένει τον πλανήτη.

Η παγκόσμια μέση θερμοκρασία πρόκειται να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 1,2 έως 1,3 βαθμό κελσίου, η πενταετία 2015 έως 2019 είναι η πιο θερμή που έχει καταγραφεί ποτέ. Επιπλέον οι κοραλλιογενείς ύφαλοι θα μειωθούν κατά 70 έως 90 % με την αύξηση της θερμοκρασίας κατά ενάμιση βαθμό. 

Στη Νέα Υόρκη οι ηγέτες για την 74η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ 

Στη Νέα Υόρκη έφτασε και ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τη σύζυγό του Εμινέ. Ξεκίνησε τις συναντήσεις του από τη μουσουλμανική κοινότητα της αμερικανικής μεγαλούπολης με ...τη δική του ατζεντα.

Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης - Η άφιξη με τη σύζυγό του στο ξενοδοχείο

Χαμογελαστός έφτασε ο Μπόρις Τζόνσον με το Brexit στις προτεραιότητες του, η Άνγκελα Μέρκελ, η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου, η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός Τζασιντα Αρντερν.

Δείτε ολόκλητο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top