ΟΗΕ: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την 74η γενική συνέλευση των ηγετών

«Φρούριο» ο Πύργος του Τραμπ

Παγκόσμια ζητήματα και διεθνείς διενέξεις που αναζητούν λύσεις θα απασχολήσουν τις 600 και πλέον συναντήσεις στο πλαίσιο της 74ης γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των ηγετών, είναι δρακόντεια.

Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης - Η άφιξη με τη σύζυγό του στο ξενοδοχείο

Μπαράζ επαφών στις ΗΠΑ για Μητσοτάκη: Πότε θα δει Τραμπ - Ερντογάν

Τα μέτρα ασφάλειας στη Νέα Υόρκη είναι δρακόντεια για την προστασία των ηγετών. Στον Ανατολικό ποταμό στο Μανχάταν ένοπλοι περιπολούν με σκάφη, ενώ ο πύργος του Τραμπ θυμίζει φρούριο με εφίππους αστυνομικούς.

Οι ηγέτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σημαντικά ζητήματα όπως η μόλυνση των υδάτων. Τα κανάλια στην Μπανγκόκ έχουν φράξει από τα σκουπίδια και οι εθελοντές καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να τα καθαρίσουν.193 έθνη συναντώνται για να αγωνιστούν για την ειρήνη, τη σταθερότητα και να προσπαθήσουν να επιλύσουν τα πιο πιεστικά προβλήματα στον πλανήτη, όπως είναι η κλιματική αλλαγή.

Ωστόσο αυτά τα ζητήματα τείνουν να τα προσπεράσουν τα τρέχοντα γεγονότα, όπως για παράδειγμα οι επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας και τους ισχυρισμούς ότι κρύβεται το Ιράν πίσω από αυτές. Η ειρήνη απειλείται καθώς Ουάσιγκτον και Τεχεράνη βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί. 

Το «παρών» στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ θα δώσει και ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, ο οποίος δήλωσε ότι οι «Αμερικανοί επιβάλλουν κυρώσεις σε οργανισμούς που βρίσκονται ήδη στη μαύρη λίστα. Αυτό είναι σημάδι της απόλυτης απελπισίας της Αμερικής και δείχνει ότι οι μέγιστες κυρώσεις και η μέγιστη πίεση απέτυχαν και το σπουδαίο ιρανικό έθνος αντιστάθηκε με επιτυχία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top