Στην Greta Thunberg το «Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ»

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι νικητές

Η 16χρονη Greta Thunberg είναι ανάμεσα στους τέσσερις νικητές του «Βραβείου Ορθής Διαβίωσης», γνωστού και ως «Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ».

Η έφηβη ακτιβίστρια για την προστασία του κλίματος βραβεύτηκε γιατί ενέπνευσε και ενίσχυσε τα πολιτικά αιτήματα για την επείγουσα ανάγκη κλιματικής δράσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ιδρύματος που απονέμει το βραβείο. 

Τα δάκρυα της 16χρονης Greta Thunberg: «Κλέψατε τα όνειρά μου…Πώς τολμάτε;»

Τη Δευτέρα, η ομιλία της στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα συγκλόνισε, καθώς η 16χρονη κατήγγειλε τους παγκόσμιους ηγέτες για την αποτυχία τους να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή. 

Οι τρεις Ελληνίδες που ακολουθούν τα χνάρια της 16χρονης Greta Thunberg

Η Greta Thunberg μοιράζεται το βραβείο με τον αρχηγό των Βραζιλιάνων αυτοχθόνων Ντάβι Κοπενάουα στη φυλής Γιανομάμι, την Κινέζα δικηγόρο και ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών, Γκουό Σιανμέι και την υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Δυτική Σαχάρα, Αμινάτου Χαϊντάρ. 

Οι τέσσερις βραβευθέντες θα λάβουν χρηματικό έπαθλο σχεδόν 94.000 ευρώ ο καθένας.

Η Thunberg, από την οποία ξεκίνησαν οι μαθητικές «απεργίες» για το κλίμα, έχει εμπνεύσει μαθητές σε όλον τον κόσμο για να απέχουν από τα μαθήματά τους κάθε Παρασκευή με αίτημα την ενίσχυση των δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Η 16χρονη είναι υποψήφια και για το Νόμπελ Ειρήνης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top