Ουκρανικό boeing: Επιβεβαιώνει το Ιράν την κατάρριψή του με δύο πυραύλους

Στη δημοσιότητα η έκθεση των ερευνητών

Τα συντρίμια του ουκρανικού μπόινγκ που αναχαιτίστηκε από το Ιράν

Δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά ουκρανικού Boeing που καταρρίφθηκε στις 8 Ιανουαρίου στο Ιράν, από λάθος του ιρανικού στρατού πάνω από την Τεχεράνη, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα της Ιρανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ιράν: Συλλήψεις για την συντριβή του ουκρανικού boeing

Σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι ερευνητές απέκτησαν πρόσβαση στις πληροφορίες του γενικού επιτελείου στρατού και ανακάλυψαν ότι δύο πύραυλοι TOR-M1 εκτοξεύθηκαν εναντίον του αεροπλάνου από τα βόρεια.

Οι επιπτώσεις που είχε η εκτόξευση των πυραύλων στο δυστύχημα και η ανάλυση της ενέργειας αυτής εξετάζονται, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των New York Times ότι το βίντεο που δείχνει δύο πυραύλους να εκτοξεύονται εναντίον του αεροπλάνου είναι αυθεντικό.

Συντριβή ουκρανικού αεροσκάφους- Ρωσία: Μη βιάζεστε να κατηγορήσετε το Ιράν

Ο ιρανικός στρατός παραδέχθηκε στις 11 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες μετά την τραγωδία, ότι ευθύνεται για την κατάρριψη του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν 176 άνθρωποι.

To Ιράν παραδέχθηκε ότι κατέρριψε "από λάθος" το ουκρανικό αεροσκάφος!

Στην ανακοίνωση του είχε επισημάνει ότι η κατάρριψη του Boeing οφείλεται «σε ανθρώπινο λάθος», καθώς το αεροσκάφος πετούσε κοντά σε μία ευαίσθητη στρατιωτική περιοχή και θεωρήθηκε «εχθρικό αεροσκάφος», ενώ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, δήλωσε ότι η συντριβή του Boeing οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος το οποίο έγινε «σε μια περίοδο κρίσης που προκλήθηκε από τον τυχοδιωκτισμό των ΗΠΑ». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top