Συντριβή ουκρανικού αεροσκάφους- Ρωσία: Μη βιάζεστε να κατηγορήσετε το Ιράν

«Μην προβαίνετε σε δηλώσεις προτού γίνει ολοκληρωμένη έρευνα»

Δε συντρέχουν λόγοι σ' αυτή τη φάση να κατηγορηθεί το Ιράν για τη συντριβή του ουκρανικού  Boeing υποστηρίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ.   

Ειδικότερα, ο Ρώσος υφυπουργός  Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι σ' αυτή τη φάση δε συντρέχουν λόγοι ώστε να θεωρηθεί το Ιράν υπεύθυνο για τη συντριβή του ουκρανικού Boeing κοντά στην Τεχεράνη, ενώ προέτρεψε τους αξιωματούχους ξένων χωρών να μην προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις προτού υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη συντριβή του αεροσκάφους.  

Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που πύραυλος χτυπά το ουκρανικό Boeing

«Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους εμπειρογνώμονες να αναλύσουν την κατάσταση και να καταλήξουν σε ορισμένα συμπεράσματα. Είναι τουλάχιστον αναξιοπρεπές να ξεκινήσουν κάποια παιγνίδια. Είμαι πεπεισμένος ότι σ’ αυτή την φάση δεν υπάρχουν οποιοιδήποτε λόγοι για να γίνονται τέτοιες ηχηρές δηλώσεις», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, σύμφωνα με τις οποίες το ουκρανικό αεροσκάφος ενδέχεται να το κατέρριψε ιρανικός πύραυλος, αλλά όχι σκόπιμα.        

Συντριβή αεροσκάφους- Ιράν: Η Ουκρανία ζητά «άνευ όρων υποστήριξη» στον ΟΗΕ

Η Κομισιόν ζητά «ανεξάρτητη και αξιόπιστη» έρευνα

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί «ανεξάρτητη και αξιόπιστη» έρευνα για την συντριβή του Boeing 737 της Ukrainian International Airlines που προκάλεσε τον θάνατο 176 ανθρώπων.

«Είναι για εμάς πολύ σημαντικό οι έρευνες να λάβουν τη μορφή μίας ανεξάρτητης και αξιόπιστης διαδικασίας με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Στέφαν ντε Κεερμέκερ κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top