Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που πύραυλος χτυπά το ουκρανικό Boeing

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που μετέδωσαν οι New York Times

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο φέρνουν στο φως οι «New York Times», το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα, καταγράφει καρέ καρέ την κατάρριψη του αεροσκάφους των Ουκρανικών Αερογραμμών από ιρανικό πύραυλο στην Τεχεράνη

Το βίντεο περιήλθε στην κατοχή της αμερικανικής εφημερίδας και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της το βράδυ της Πέμπτης, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη θεωρία πως το ουκρανικό Boeing 737 καταρρίφθηκε κατά λάθος από πύραυλο, κατά τη διάρκεια της επίθεσης των «Φρουρών της Επανάστασης» εναντίον αμερικανικών βάσεων. 

Συντριβή αεροσκάφους- Ιράν: Η Ουκρανία ζητά «άνευ όρων υποστήριξη» στον ΟΗΕ

Σε αυτό φαίνεται ένας πύραυλος να χτυπά στον ουρανό το αεροσκάφος, στην περιοχή Παράντ, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης και ελάχιστα λεπτά μετά την απογείωσή του από αυτό. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times πρόκειται για το σημείο, από όπου το ουκρανικό αεροσκάφος με τους 176 επιβαίνοντες σταμάτησε να μεταδίδει το σήμα του και λίγο αργότερα συνετρίβη. 

Ιρανικός πύραυλος έριξε... κατά λάθος το ουκρανικό αεροσκάφος!

Μάλιστα στο ανατριχιαστικό βίντεο φαίνεται μια μικρή έκρηξη αφότου ο πύραυλος χτύπησε το αεροπλάνο, το οποίο όμως δεν εξερράγη. Συνέχισε για μερικά λεπτά την πορεία του, έκανε στροφή για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και τελικά συνετρίβη.

Συντριβή ουκρανικού Boeing: Πήρε φωτιά ενώ ήταν στον αέρα

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Boeing πέταξε, φλεγόμενο, πάνω από το αεροδρόμιο, πριν συντριβεί στο έδαφος και οδηγήσει στον θάνατο και τους 176 επιβαίνοντες σε αυτό. 

Αρνείται τα πάντα το Ιράν

Ωστόσο, το Ιράν επιμένει στη θεωρία της μηχανικής βλάβης και αρνείται κατηγορηματικά πως το ουκρανικό Boeing χτυπήθηκε από πύραυλο. 

«Η φημολογία αυτή δεν έχει καμία λογική», δήλωσαν Ιρανοί αξιωματούχοι, προσθέτοντας πως πολλές πτήσεις πετούσαν εκείνη τη στιγμή στον ιρανικό εναέριο χώρο στο ίδιο ύψος των 8.000 ποδών.

Συντριβή ουκρανικού Boeing: Τα σενάρια που εξετάζονται για τη μοιραία πτήση

«Όλες αυτές οι αναφορές είναι ένας ψυχολογικός πόλεμος κατά του Ιράν…Όλες αυτές οι χώρες, οι υπήκοοι των οποίων επέβαιναν στο αεροσκάφος, μπορούν να στείλουν αντιπροσώπους τους και προτρέπουμε την Boeing να στείλει τον δικό της αντιπρόσωπο για να συμμετάσχει στη διαδικασία ερευνών του μαύρου κουτιού», δήλωσε χθες το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ιράν Αλί Ραμπιέϊ.

Επίσης ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Αμπάς Μουσαβί, κάλεσε τον Καναδά να κοινοποιήσει τις πληροφορίες που φέρεται να διαθέτει για τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους και αναφέρουν ότι αυτό καταρρίφθηκε από πύραυλο. 

Μιλώντας για «ύποπτες σκηνοθεσίες» ο Μουσαβί κάλεσε τον «Καναδό πρωθυπουργό και κάθε άλλη κυβέρνηση που διαθέτει πληροφορίες για τη συντριβή να τις παραδώσει στην επιτροπή ερευνών στο Ιράν».

Τι θα γίνει με τα «μαύρα κουτιά»

Όσον αφορά στα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους που βρέθηκαν στο σημείο της αεροπορικής τραγωδίας, οι αρχές του Ιράν τόνισαν ότι τόσο οι ίδιοι, όσο και η Ουκρανία έχουν τα μέσα για να ανακτήσουν τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτά και αν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθούν πιο εξειδικευμένα μέσα για την ανάλυση των πληροφοριών που έχουν καταγράψει. 

Τι συνέβη στο ουκρανικό αεροσκάφος; - «Δε σας δίνουμε το μαύρο κουτί!»

Πάντως, σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr, η Τεχεράνη δεν προτίθεται να δώσει τα «μαύρα κουτιά» στις ΗΠΑ, αλλά αν χρειαστεί να αναθέσει την ανάλυση του υλικού που έχουν καταγράψει σε κάποια άλλη χώρα, ενδεχομένως τη Γερμανία ή τη Γαλλία. 

Επικοινωνία Ζελένσκι με Ροχανί

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό του, Χασάν Ροχανί, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για την εξέλιξη των ερευνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιρανός πρόεδρος διαβεβαίωσε τον κ. Ζελένσκι ότι θα παράσχει άμεσα πρόσβαση στην ομάδα των Ουκρανών εμπειρογνωμόνων σε όλα τα αναγκαία δεδομένα. 

Συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν: Ζευγάρι νεόνυμφων ανάμεσα στα θύματα

Ενισχύονταν από χθες οι φήμες για την κατάρριψη του Boeing από πύραυλο

Από χθες «φούντωναν» οι φήμες πως το ουκρανικό Boeing 737 καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο. Εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου έδειχναν κάτι που έμοιαζε με κομμάτι ενός πυραύλου Tor M-1 ανάμεσα στα συντρίμμια του αεροσκάφους. 

Οι Ουκρανοί μάλιστα ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο πυραυλικό σύστημα θα μπορούσε να είναι μεταξύ των πιθανών αιτιών της αεροπορικής τραγωδίας. 

Βίντεο από τη στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους

Επίσης χθες, βίντεο από κάμερα ασφαλείας που φέρεται να κατέγραψε τη στιγμή της συντριβής του ουκρανικού Boeing έκανε τον γύρο του κόσμου. 

Η ώρα του βίντεο είναι 06:19, δηλαδή λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης με προορισμό το Κίεβο. 

Η κάμερα ασφαλείας φαίνεται να είναι πολύ κοντά στο σημείου όπου συνετρίβη το Boeing, αφού ξαφνικά δημιουργείται μια δυνατή λάμψη και φλεγόμενα κομμάτια πετιούνται παντού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top