Ιράν: Συλλήψεις για την συντριβή του ουκρανικού boeing

«Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν» δηλώνει ο Πρόεδρος Χασάν Ροχανί

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ του Δελτίου ειδήσεων του Star σχετικά με την συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στην Τεχεράνη.

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τη συντριβή του ουκρανικού boeing, που κόστισε τη ζωή στους 176 επιβαίνοντές του, οι αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν τις συλλήψεις αρκετών ατόμων που φαίνονται να είναι σχετικά με την υπόθεση.

Συντριβή αεροσκάφους- Ιράν: Η Ουκρανία ζητά «άνευ όρων υποστήριξη» στον ΟΗΕ

Την ανακοίνωση πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Γκολαμχουσείν Εσμαϊλί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πως εμπλέκονται οι συλληφθέντες στην τραγωδία.

Πάντως, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί είχε δηλώσει σχετικά με την κατάρριψη του αεροσκάφους: «Είναι ένα ασυγχώρητο λάθος που δεν θα επαναληφθεί. Θα συνεχίσουμε την έρευνα για να διαλευκάνουμε όλες τις πλευρές του γεγονότος και να τιμωρήσουμε τους υπευθύνους».

Συντριβή ουκρανικού Boeing: Πήρε φωτιά ενώ ήταν στον αέρα

Υπενθυμίζουμε πως το ουκρανικό αεροσκάφος που συνετρίβη λίγο έξω από την Τεχεράνη, χτυπήθηκε από ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα, σύμφωνα με αξιωματούχο του Πενταγώνου, λεγόμενα που επικαλείται ακόμη ένας ανώτερος υπάλληλος των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ κι ένας Ιρακινός αξιωματούχος της μυστικής υπηρεσίας.

Ιρανικός πύραυλος έριξε... κατά λάθος το ουκρανικό αεροσκάφος!

Ο Χασάν Ροχανί είχε χαρακτηριστικά πει πως η παραδοχή του «λάθους» των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων για την κατάρριψη του αεροσκάφους, ήταν «ένα πρώτο καλό βήμα».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top