Αυστραλία: Έντονες χαλαζοπτώσεις και αμμοθύελα μετά τις πυρκαγιές

Δεν έχουν τέλος οι καταστροφές

Δείτε στο βίντεο του Reuters την έντονη ζαλαζόπτωση στην Αυστραλία.

Οι καταστροφές στην Αυστραλία δεν έχουν τελειωμό. Μετά τις πυρκαγιές που μαίνονταν για εβδομάδες με αποτέλεσμα να καούν εκατοντάδες στρέμματα γης και να εξαφανιστεί μεγάλο ποσοστό της πανίδας, τώρα δοκιμάζεται από αμμοθύελλα και χαλαζοπτώσεις.

Αυστραλία: Πυροσβέστες ζητούν από κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Στη Μελβούρνη σημειώθηκε, χθες βράδυ, έντονη χαλαζόπτωση, ενώ σε άλλες περιοχές στην πολιτεία της Βικτώρια, μαίνονται σφοδρές χιονοπτώσεις. Στην Καμπέρα σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα.

Αυστραλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα 

Η μετεωρολογική υπηρεσία κάλεσε επίσης τους κατοίκους της Νέας Νότιας Ουαλίας να προετοιμαστούν για την άφιξη καταιγίδας. «Έντονες καταιγίδες κινδυνεύουν να προκαλέσουν υλικές ζημιές, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται και ισχυροί άνεμοι, αλλά και κάποιες χαλαζοπτώσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμύρες», ανέφερε σε προειδοποίησή της.

Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε την ανατολική Αυστραλία, αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Φωτογραφία: Reuters

Στην πολιτεία Βικτώρια, όπου εξακολουθούν να μαίνονται πυρκαγιές, οι βροχοπτώσεις της νύκτας έγιναν δεκτές με ανακούφιση, όμως οι αρχές προειδοποίησαν για τους κινδύνους που ενδέχεται να τις συνοδεύουν, κυρίως κατολισθήσεις.

Ένα μεγάλο κύμα σκόνης κάλυψε πόλεις στη Νέα Νότια Ουαλία. Φωτογραφία: Reuters

Την ίδια ώρα ένα τεράστιο σύννεφο κόκκινης σκόνης κάλυψε αρκετές πόλεις της Νέας Νότιας Ουαλίας. Κάτοικοι έχουν καταγράψει σε εντυπωσιακές ενός τοίχους σκόνης το οποίο προχωρούσε απειλητικά. Κάποιοι περιέγραψαν πως στη μέση της ημέρας τα πάντα σκοτείνιασαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top