To Ιράν απαντά στον Τραμπ για τους 52 στόχους: «Συνιστά έγκλημα πολέμου»

Λαοθάλασσα για την υποδοχή της σορού του Κασέμ Σολεϊμανί

Το Ιράν δεν άφησε αναπάντητες τις προκλήσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προειδοποίησε την Τεχεράνη ότι σε περίπτωση που εκδικηθεί τις ΗΠΑ για την δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί, θα δεχτεί γρήγορη και σκληρή επίθεση.

Τραμπ για Σολεϊμανί: «Τον σκότωσα για να σταματήσω έναν πόλεμο»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διεμήνυσε πως έχουν ήδη «κλειδώσει» 52 στόχοι «πολύ υψηλού επιπέδου» και «σημαντικοί για το Ιράν και τον ιρανικό πολιτισμό», με τον Ιρανό Υπουργό Εξωτερικών, να του ανταπαντά ότι «η στόχευση πολιτιστικών τόπων συνιστά έγκλημα πολέμου».

«Έχοντας παραβιάσει κατάφωρα το (διεθνές) δίκαιο» με τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί στο Ιράκ την Παρασκευή, ο Τραμπ «συνεχίζει να απειλεί με νέες παραβιάσεις (...) των δεσμευτικών κανόνων του διεθνούς δικαίου», γράφει ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Τραμπ σε Ιράν: Έχουμε κλειδώσει 52 στόχους. Θα χτυπηθούν γρήγορα και σκληρά

Ιρανικός στρατός σε ΗΠΑ: «Δεν έχετε το θάρρος να μας χτυπήσετε»

Aπό την πλευρά του, ο ιρανικός στρατός αντέδρασε στην τελευταία πρόκληση του Ντόναλντ Τραμπ εκφράζοντας αμφιβολίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το «θάρρος» να χτυπήσουν το Ιράν.

«Λένε αυτά τα πράγματα για να εκτρέψουν την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης από την απάνθρωπη και αδικαιολόγητη πράξη τους», δήλωσε ο υποστράτηγος Αμπντολραχίμ Μουσαβί, αρχηγός του ιρανικού στρατού, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, αναφερόμενος στη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί.Αλλά «αμφιβάλλω ότι έχουν το θάρρος», πρόσθεσε.

Εξόντωση Σολεϊμανί: Κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή

«Τρομοκράτης με κοστούμι ο Τραμπ»

Παράλληλα ο υπουργός Πληροφοριών και Τηλεπικοινωνιών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Αζαρί-Τζαχρομί δήλωσε ότι ο πρόεδρος τωνΗνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είναι «τρομοκράτης με κοστούμι», σε μήνυμά του στο Twitter.

«Όπως το Ισλαμικό Κράτος, όπως ο Χίτλερ, όλοι μισούν τους πολιτισμούς. Ο Τραμπ είναι τρομοκράτης που φορά κοστούμι. Θα μάθει την ιστορία πολύ σύντομα ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να νικήσει το "Μεγάλο Ιρανικό Έθνος και Πολιτισμό"», έγραψε ο Τζαχρομί.

Video: Η στιγμή που ρουκέτες των Αμερικανών σκοτώνουν τον Κασέμ Σολεϊμανί

Ιράν: Λαοθάλασσα στην υποδοχή της σορού του Κασέμ Σολεϊμανί 

Την ίδια στιγμή στο Ιράν επικρατεί θρήνος και οργή μετά την δολοφονία του 62χρονου Ιρανού υποστράτηγου, ο οποίος θεωρούταν ως ένας από τους ισχυρότερους αλλά και δημοφιλέστερους άνδρες της χώρας.

Όπως θα δείτε και στο video του Reuters, η σορός του Σολεϊμανί μεταφέρθηκε σήμερα από το Ιράκ (όπου σκοτώθηκε στην αεροπορική επιδρομή του μη επανδρωμένου drone) στο Ιράν.

Εκεί χιλιάδες κόσμου που ξεχύθηκαν στους δρόμους κλαίγοντας και φωνάζοντας υποδέχτηκαν τον στρατηγό τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top