Τραμπ σε Ιράν: Έχουμε κλειδώσει 52 στόχους. Θα χτυπηθούν γρήγορα και σκληρά

Προειδοποίηση στην Τεχεράνη σε περίπτωση που επιτεθεί στις ΗΠΑ

Σαφές μήνυμα στο Ιράν έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας την Τεχεράνη πως σε περίπτωση που αποφασίσει να εκδικηθεί για την δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί, θα το μετανιώσει.

Απειλεί ο διάδοχος του Σολεϊμανί: «Θα δούμε πολλά πτώματα Αμερικανών»

Μέσω Twitter ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε την Τεχεράνη, λέγοντας ότι ήδη έχουν «κλειδώσει» 52 στόχους στο Ιράν, ισάριθμους με τους ομήρους στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια της κρίσης του 1979.

Η Χεζμπολάχ προαναγγέλει επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις

Αυτοί οι στόχοι θα πληγούν σε περίπτωση που η Ισλαμική Δημοκρατία επιτεθεί σε Αμερικανούς ή σε αμερικανικούς πόρους σε αντίποινα για την αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο υποστράτηγος του Ιράν και διοικητής της Δύναμης Κουντς.

Τραμπ για Σολεϊμανί: «Τον σκότωσα για να σταματήσω έναν πόλεμο»

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι το Ιράν «μιλάει με μεγάλο θράσος για το ότι θα βάλει στο στόχαστρο ορισμένους στόχους των ΗΠΑ».

Μάλιστα τόνισε πως ορισμένοι από τους 52 συνολικά στόχους είναι «πολύ υψηλού επιπέδου» και «σημαντικοί για το Ιράν και τον ιρανικό πολιτισμό». Τόνισε ακόμα ότι «οι στόχοι αυτοί και το ίδιο το Ιράν» θα χτυπηθούν «πολύ γρήγορα και πολύ σκληρά» σε περίπτωση που η Τεχεράνη προχωρήσει σε αντίποινα.

Κηδεία Σολεϊμανί: «Θάνατος στην Αμερική» φώναξαν χιλιάδες Ιρανοί

«Οι ΗΠΑ δε θα ανεχθούν άλλες απειλές», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, ο οποίος δίνοντας διαταγή να εξοντωθεί ο ιρανός υποστράτηγος οδήγησε τη χώρα του και τους συμμάχους της σε αχαρτογράφητα νερά στη σύγκρουσή τους με το Ιράν και τις δυνάμεις που πρόσκειται σε αυτό στη Μέση Ανατολή.

Φρουροί της Επανάστασης: Το Ιράν θα τιμωρήσει τους Αμερικανούς

Νωρίτερα ο στρατηγός Γολαμάλι Αμπουχαμζέχ, διοικητής του επίλεκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης στην επαρχία Κερμάν, είχε απειλήσει πως το Ιράν θα τιμωρήσει του Αμερικανούς οπουδήποτε βρίσκονται στην ακτίνα δράσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αναφερόμενος και στο ενδεχόμενο επιθέσεων κατά πλοίων στον Κόλπο.

Εξόντωση Σολεϊμανί: Κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή

Ο Αμπουχαμζέχ τόνισε πως η Τεχεράνη επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να εκδικηθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον θάνατο του Σολεϊμανί, προσθέτοντας πως «τα στενά του Χορμούζ είναι σημείο ζωτικής σημασίας για την Δύση και διαπλέονται από μεγάλο αριθμό αμερικανικών πολεμικών πλοίων ... ζωτικής σημασίας αμερικανικοί στόχοι στην περιοχή έχουν ταυτοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό...περί τους 35 αμερικανικοί στόχοι στην περιοχή μέχρι το Τελ Αβίβ βρίσκονται στην ακτίνα δράσης μας».

Επαναπατρίστηκε το πτώμα του Σολεϊμανί

Μετά την νεκρική πομπή που πραγματοποιήθηκε χθες στη Βαγδάτη με χιλιάδες Ιρανούς να βγαίνουν στους δρόμους φωνάζοντας «θάνατος στην Αμερική» και ζητώντας εκδίκηση για τον θάνατο του Σολεϊμανί, το πτώμα του 62χρονου υποστράτηγου επαναπατρίστηκε σήμερα στο Ιράν, όπου έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος.

Video: Η στιγμή που ρουκέτες των Αμερικανών σκοτώνουν τον Κασέμ Σολεϊμανί

Η σορός του Συλεϊμανί μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην πόλη Αβάζ του νοτιοδυτικού Ιράν, όπου άρχισαν οι τελετές μνήμης.

H κρατική ιρανική τηλεόραση άρχισε πριν από τις 08.00 τοπική ώρα (06.30 ώρα Ελλάδας) να μεταδίδει απευθείας πρόγραμμα που δείχνει το μαυροφορεμένο πλήθος να έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο αυτής της πόλης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top