Κηδεία Σολεϊμανί: «Θάνατος στην Αμερική» φώναξαν χιλιάδες Ιρανοί

Ζητούν εκδίκηση για τον θάνατο του υποστράτηγου

«Θάνατος στην Αμερική» φώναξαν σήμερα χιλιάδες Ιρανοί, οι οποίοι ακολουθούσαν την πομπή πίσω από τα φέρετρα του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί και του 'Αμπου Μάχντι αλ Μουχάντις, του κύριου υπολοχαγού του στο Ιράκ, που σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής μετά από αμερικανική επιδρομή μη επανδρωμένου drone στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Όσοι έδωσαν «το παρών» στη νεκρική πομπή έκλαιγαν, θρηνούσαν και ζητούσαν εκδίκηση για την δολοφονία του 62χρονου Σολεϊμανί, ζητώντας εκδίκηση.

Εξόντωση Σολεϊμανί: Κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή

Ο 'Αμπου Μάχντι αλ Μουχάντις ήταν ο επιχειρησιακός αρχηγός της Χασντ Αλ Σάαμπι, ενός συνασπισμού σιιτών φιλοϊρανών παραστρατιωτικών που εντάχθηκαν στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

Τραμπ για Σολεϊμανί: «Τον σκότωσα για να σταματήσω έναν πόλεμο»

Η βολή ακριβείας του αμερικανικού drone, συνέτριψε τα δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν ο Σουλεϊμανί και ο Μουχάντις προκαλώντας τον θάνατο δέκα ανθρώπων - πέντε Ιρακινών και πέντε Ιρανών. 

Τα φέρετρα των πέντε Ιρακινών μεταφέρθηκαν στην Καζιμίγια, καλυμμένα με την σημαία του Ιράκ ξεχωρίζοντας από το μαυροφορεμένο πλήθος που ακολουθούσε. Οι σοροί των πέντε Ιρανών καλύπτονταν από την ιρανική σημαία. Μετά την πορεία στην Καζιμίγια, τελέστηκαν οι κηδείες στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης παρουσία πολλών Ιρακινών αξιωματούχων.

Απειλεί ο διάδοχος του Σολεϊμανί: «Θα δούμε πολλά πτώματα Αμερικανών»

Την Τρίτη η ταφή του Κασέμ Σολεϊμανί

Ο ισχυρός στρατιωτικός διοικητής του Ιράν Κασέμ Σουλεϊμανί θα ταφεί την Τρίτη στη γενέτειρά του, την Κερμάν του κεντρικού Ιράν, μετά το τριήμερο εθνικό πένθος και τις τελετές μνήμης σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι Φρουροί της Επανάστασης.

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Ιράκ 'Αντελ 'Αμπντελ Μάχντι έδωσε σήμερα «το παρών» στην κηδεία στη Βαγδάτη του ισχυρού Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί και στην κηδεία του ανθρώπου του Ιράν στη Βαγδάτη, του Ιρακινού 'Αμπου Μάχντι αλ-Μουχάντις.

Video: Η στιγμή που ρουκέτες των Αμερικανών σκοτώνουν τον Κασέμ Σολεϊμανί

Παρόντες ήταν επίσης ο Χάντι αλ-Άμπερ, επικεφαλής των φιλοϊρανικών κομμάτων στο ιρακινό κοινοβούλιο, καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μαλίκι και αρκετοί επικεφαλής φιλοϊρανικών σιιτικών οργανώσεων.

Μία προγραμματισμένη συνεδρίαση του κοινοβουλίου αναβλήθηκε για αύριο, Κυριακή, ώστε οι βουλευτές να μπορέσουν με τη σειρά τους να παραστούν στις κηδείες των δύο ανδρών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top