Κύπρος: Καταδικάστηκε η Βρετανίδα που είπε ψέματα για τον βιασμό της

Η μητέρα της λέει πως η ζωή της κόρης της κινδυνεύει

Έκκληση να επιστρέψει η κόρη της στη Μεγάλη Βρετανία κάνει η μητέρα της νεαρής που καταδικάστηκε στην Κύπρo επειδή είπε ψέματα ότι βιάστηκε από 12 Ισραηλινούς.

Υπόθεση ομαδικού βιασμού:«Συναινετική η ερωτική επαφή, όχι η καταγραφή της»

Η μητέρα της 19χρονης αδυνατεί να πιστέψει ότι το παιδί της καταδικάστηκε. Ξεσπά λέγοντας ότι το παιδί της πάσχει από μετατραυματικό στρες και κάθε μέρα η κατάστασή του χειροτερεύει.

«Μερικές φορές κοιμάται 18 με 20 ώρες την ημέρα. Έχει παραιτηθεί από όλα. Έχει αρχίσει κι έχει παραισθήσεις», υποστησίζει.

Κύπρος: Fake ο ομαδικός βιασμός από 12 Iσραηλινούς– Συνελήφθη η 19χρονη

Η γυναίκα καλεί όποιον μπορεί να βοηθήσει τη 19χρονη, γιατί οι διαδικασίες στην Κύπρο είναι χρονοβόρες. Η ίδια έχει σκοπό να φτάσει μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά εκφράζει φόβους ότι η κόρη της δεν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στη δύσκολη κατάσταση.

«Πρέπει να επιστρέψει πίσω στη Βρετανία για να ξεκινήσει θεραπεία. Στην Κύπρο δεν μπορούν να της παρέχουν βοήθεια», λέει απελπισμένη.

Το δικαστήριο δεν πείστηκε με τα επιχειρήματά της και αποφάσισε την ενοχή της για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης μετά από ψευδή καταγγελία. 

Κύπρος: 19χρονη κατήγγειλε ομαδικό βιασμό της από 12 άτομα

«Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σεβαστή, αλλά διαφωνούμε. Σχεδιάζουμε να καταθέσουμε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό περιθώριο. Ελπίζουμε ότι η πελάτης μας θα βρει δικαιοσύνη στην Κύπρο», τονίζει η μητέρα της νεαρής Βρετανίδας. 

Την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης γυναίκες είχαν συγκεντρωθεί για να συμπαρασταθούν στην κατηγορούμενη. Φώναζαν συνθήματα κατά οποιασδήποτε καταδικαστικής απόφασης.

Η 19χρονη έκανε διακοπές στην Αγία Νάπα. Τον Ιούλιο κατήγγειλε 12 Ισραηλινούς για βιασμό με αποτέλεσμα τη σύλληψη επτά εξ αυτών. 

Ωστόσο, αργότερα άλλαξε την κατάθεσή της. Κατόπιν ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε πιέσεις από την αστυνομία να κρύψει την αλήθεια. 

Η νεαρή μπορεί να φυλακιστεί για ένα χρόνο και να πληρώσει πρόστιμο 1.700 ευρώ. Η ποινή της θα ανακοινωθεί στις 7 Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top