Υπόθεση ομαδικού βιασμού:«Συναινετική η ερωτική επαφή, όχι η καταγραφή της»

Ξεκίνησε η δίκη της 19χρονης Βρετανίδας στην Κύπρο

Δείτε το video απο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τεταμένο ήταν το κλίμα στο δικαστήριο Αμμοχώστου, όπου ξεκίνησε η δίκη της 19χρονης Βρετανίδας, η οποία είχε καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από 12 Ισραηλινούς και τελικά βρέθηκε κατηγορούμενη για ψευδή καταγγελία και δημόσια βλάβη. 

Ομαδικός βιασμός Κύπρος: Η αστυνομία με ανάγκασε να αλλάξω την κατάθεσή μου

Η κατηγορούμενη, όταν άκουσε τον Πρόεδρο να απορρίπτει το αίτημά της για παροχή αδείας, ώστε να επιστρέψει στην πατρίδα της ξέσπασε σε κλάματα, με εκείνον να την καλεί σε έντονο ύφος να συνέλθει για να συνεχίσει η διαδικασία. 

Κύπρος- Fake βιασμός Βρετανίδας: «Ήθελα εκδίκηση επειδή με βιντεοσκοπούσαν»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος της 19χρονης στη Daily Mail, η πελάτισσά του διαγνώστηκε με μετατραυματική αγχώδη διαταραχή και σύμφωνα με Βρετανό ψυχίατρο που την εξέτασε, βρίσκεται σε «εύθραυστη ψυχολογική κατάσταση».

Υποστήριξε επίσης ότι η 19χρονη είναι φοιτήτρια κι έχει χάσει πολλά μαθήματα, ενώ το κόστος παραμονής της στην Κύπρο είναι δυσβάσταχτο. 

Η κατηγορούμενη τον περασμένο Ιούλιο είχε καταγγείλει στην αστυνομία πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από 12 νεαρούς Ισραηλινούς, οι οποίοι διέμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο με εκείνη. 

Όμως καθώς η έρευνα προχωρούσε, η κοπέλα παραδέχθηκε πως η καταγγελία της ήταν ψευδής και ότι το έκανε για να τους εκδικηθεί επειδή τη βιντεοσκοπούσαν την ώρα που έκανε σεξ με κάποιους από αυτούς. 

Κάποια από τα βίντεο και τα μηνύματα από τα κινητά τηλέφωνα των 12 Ισραηλινών και της 19χρονης, ανακτήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν σε έναν ψηφιακό δίσκο, ο οποίος αποτελεί και βασικό τεκμήριο στη δίκη. 

Σε ένα τουλάχιστον από αυτά τα βίντεο δείχνει τη 19χρονη να κάνει συναινετικό σεξ με έναν από τους Ισραηλινούς, ενώ οι άλλοι βρίσκονταν γύρω από το κρεβάτι. 

Η ίδια και οι συνήγοροί της υποστηρίζουν πως η αστυνομία δεν ανάκτησε όλα τα βίντεο και πώς υπάρχουν και άλλα που δείχνουν την κοπέλα να έχει ερωτική επαφή με έναν από αυτούς και κάποιοι άλλοι να προσπαθούν να μπουν στο δωμάτιο, ενώ εκείνοι τους έδιωχναν. 

Οι δικηγόροι επιμένουν ότι έγινε βιασμός και πως η διερεύνηση της υπόθεσης δεν έγινε όπως έπρεπε. 

Νομικοί κύκλοι στην Κύπρο υποστηρίζουν πως «μπορεί να μην υπήρξε βιασμός με την κυριολεκτική έννοια του όρου, αλλά υπήρξε βιασμός της προσωπικότητας της 19χρονης με την προσπάθεια εξευτελισμού της με την κινηματογράφηση και την διάδοση των βίντεο στο διαδίκτυο».

Η 19χρονη, αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ως ένα χρόνο ή και πρόστιμο 1.700 ευρώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top