Εξουθενωμένη και υποσιτισμένη πολική αρκούδα περιπλανιέται μέσα στην πόλη

Η πρώτη που βλέπουν μέσα σε αστικό ιστό εδώ και 40 χρόνια

Μόνο θλίψη προκαλεί το θέαμα μίας πολικής αρκούδας, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το φυσικό της περιβάλλον, να περιπλανιέται άρρωστη, αδύναμη και υποσιτισμένη στην πόλη Norilsk της βόρειας Σιβηρίας, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να βρει λίγο φαγητό.

Όπως θα δείτε και στις εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Reuters, η θηλυκή πολική αρκούδα τριγυρίζει στα προάστια του Norilsk, με τα πόδια της γεμάτα λάσπες. Ξαπλώνει για ώρες στο έδαφος προκειμένου να μη χάσει τα λιγοστά ενεργειακά της αποθέματα και σηκώνεται περιστασιακά για αναζήτηση τροφής.

Αυτή είναι η πρώτη πολική αρκούδα που έχει καταγραφεί να μπαίνει στην πόλη εδώ και 40 χρόνια σύμφωνα με τους τοπικούς περιβαλλοντολόγους.

Ο Oleg Krashevsky o οποίος ζει στην περιοχή και ειδικεύεται στην άγρια ζωή, ήταν αυτός που τράβηξε την αρκούδα με την κάμερά του.

Εξήγησε πως ακόμα είναι ασαφές τι «έφερε» την αρκούδα μέσα στην πόλη, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμα και να χάθηκε καθώς το ζώο δεν μπορούσε να δει καλά.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως η κλιματική αλλαγή έχει καταστρέψει τα φυσικά περιβάλλοντα των πολικών αρκούδων στην Αρκτική, αναγκάζοντάς τες να κυνηγούν φαγητό στη στεριά, κάτι που τις φέρνει σε συχνότερη επαφή με ανθρώπους και κατοικημένες περιοχές.

Πριν μερικούς μήνες μία άλλη απομονωμένη πόλη της βόρειας Σιβηρίας είχε κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όταν μία ντουζίνα πεινασμένες πολικές αρκούδες είχαν κάνει «έφοδο» προς αναζήτηση τροφής, μπαίνοντας σε δημόσια κτίρια και σπίτια.

Ο Krashevsky τόνισε πως ακόμα δεν είναι σίγουρο ποιο θα είναι το μέλλον της αρκούδας καθώς δείχνει πολύ αδύναμη για να επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top