Αυστηρό μήνυμα σε Τουρκία από ΕΕ: Αυτές είναι οι κυρώσεις που ετοιμάζει

«Παγώνει» η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Σημαίες ΕΕ και Τουρκίας

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία αναμένεται να στείλει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο κοινό ανακοινωθέν, που θα εκδοθεί από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, θα καταγράφεται το κλείσιμο της πόρτας της ΕΕ για την Τουρκία, με το «πάγωμα» της ενταξιακής της πορείας.

Η ΕΕ θα επαναλάβει ότι καταδικάζει «τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ -όπως επισημαίνεται στο προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος- τα 28 κράτη-μέλη θα δεσμεύονται να «απαντήσουν καταλλήλως και σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο».

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Ε/Κ εκμεταλλεύονται την ένταξή τους στην Ε.Ε

Παράλληλα, η ΕΕ θα ξεκαθαρίσει πως «δεν προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω εργασία προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας».

Κύπρος: «Θαλάσσια εισβολή» από Τουρκία – Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, η Κύπρος έκανε λόγο για επίθεση και «θαλάσσια εισβολή» από την Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας πως έχει εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης για τις γεωτρήσεις,.

Eυάγγελος Αποστολάκης: «Δεν είναι πιθανό "θερμό" επεισόδιο με την Τουρκία»

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος έστειλε το μήνυμα από το Λουξεμβούργο ότι έχει έρθει η στιγμή να σταλεί στην πλευρά αυτή ένα σαφές, ξεκάθαρο και συγκεκριμένο μήνυμα αποτροπής».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης εμφανίστηκε, πάντως, καθησυχαστικός, δηλώνοντας σε συνέντευξή του πως δε θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top