Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Ε/Κ εκμεταλλεύονται την ένταξή τους στην Ε.Ε

Η Ε.Ε απειλεί την Τουρκία με πάγωμα των συζητήσεων για την τελωνειακή ένωση

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star όλες τις τελευταίες εξελίξεις

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με «πυρά» κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. Τα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως πρόκειται για «απάντηση» στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

«Ελλάδα και Ε/Κ εκμεταλλεύονται την ένταξή τους στην ΕΕ», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ με την οποία απαντά στις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είχε πει πως όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου θα έχει συνέπειες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, «από πλευράς μας τα μηνύματα που δίνονται από το πιο ψηλό επίπεδο είναι πολύ καθαρά. Διατηρούμε την αποφασιστική στάση μας σε αυτό το θέμα».

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι μεταδίδουν ο Θάνος Αθανασίου από τις Βρυξέλλες και η Άννα Ανδρέου από την Κωνσταντινούπολη

Η Ευρώπη απειλεί την Τουρκία με πάγωμα των συζητήσεων για την τελωνειακή ένωση

Tις «σοβαρές τους ανησυχίες» σχετικά με τις εξορυκτικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να εκφράσουν οι 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το κρεσέντο της τουρκική προκλητικότητας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι 28 αναμένεται παράλληλα να «απαντήσουν κατάλληλα σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κυπριακή Δημοκρατία» σε προσχέδιο δήλωσης που συντάσσεται και θα εκδοθεί αύριο από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (Υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων).

Κύπρος: «Θαλάσσια εισβολή» από Τουρκία – Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης

Νέα προειδοποίηση ΗΠΑ σε Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην Κύπρο

Υποβάθμιση-χαστούκι της Moody's σε Τουρκία - Ξεκινά γεωτρήσεις σε Κύπρο

Τσαβούσουγλου: «Ο Πορθητής ξεκίνησε γεωτρήσεις δυτικά της Κύπρου»

Συγκεκριμένα, η Ευρώπη θα επαναλάβει ότι καταδικάζει «τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» και θα σημειώνεται ότι «η Τουρκία συνεχίζει να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την ΕΕ».

Οι 28 επαναλαμβάνουν ότι «οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν σταματήσει και δεν υπάρχουν άλλα κεφάλαια που εξετάζονται για άνοιγμα ή κλείσιμο, προειδοποιώντας ότι «δεν προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω εργασία προς την κατεύθυνση τoυ εκσυγχρονισμού της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας».

ΑΟΖ Κύπρου: Στο Συμβούλιο Εξωτερικών της ΕΕ οι τουρκικές προκλήσεις

Τσίπρας μετά το ΚΥΣΕΑ: Κυρώσεις στην Άγκυρα αν έκανε γεωτρήσεις

Τι είπε μετά τη σύγκληση του έκτακτου ΚΥΣΕΑ ο Αλέξης Τσίπρας

Το μήνυμα ότι όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους της ΕΕ, θα έχει συνέπειες, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ολες οι Ελληνίδες και οι Ελληνες είναι - και πρέπει να το γνωρίζουν και πρέπει και να το αισθάνονται - απόλυτα ασφαλείς. Η τουρκική προκλητικότητα και παραβίαση του διεθνούς δικαίου από μέρους της Τουρκίας δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος, αλλά αδυναμίας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και έχει καταφέρει να διαμορφώσει συμμαχίες και ερείσματα στο διεθνές πλαίσιο, τόσο ισχυρά, όσο ποτέ άλλοτε» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να συντονιστούν για τις επόμενες κινήσεις τους και προηγήθηκε της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόδρομος Προδρόμου με γραπτή ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top