ΑΟΖ Κύπρου: Στο Συμβούλιο Εξωτερικών της ΕΕ οι τουρκικές προκλήσεις

Την αντίδραση της ΕΕ θα ζητήσουν Ελλάδα και Κύπρος

Την αναγκαία αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) θα ζητήσουν Ελλάδα και Κύπρος.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο ΥΠΕΞ της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα ενημερώσουν τους Ευρωπαίους ομολόγους τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για τις τουρκικές ενέργειες, ζητώντας κυρώσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας, προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής και σειρά επαφών με ηγέτες, προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες της Άγκυρας. 

Τσίπρας μετά το ΚΥΣΕΑ: Κυρώσεις στην Άγκυρα αν έκανε γεωτρήσεις

Ο πρωθυπουργός χθες προειδοποίησε, μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, εάν επιβεβαιωθεί η πραγματοποίηση γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι όλοι οι Ελληνες θα πρέπει να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς, ενώ στέλνοντας μήνυμα προς την Αγκυρα, τόνισε ότι «όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και το διεθνές δίκαιο, θα έχει συνέπειες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top