Eυάγγελος Αποστολάκης: «Δεν είναι πιθανό "θερμό" επεισόδιο με την Τουρκία»

Η αντίδραση της Ελλάδας στις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, δήλωσε πως δε θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγησε πως «πιθανότητες να συμβεί κάτι με την γείτονα χώρα πάντα υπάρχουν» ωστόσο «η άποψή μου είναι όμως είναι ότι δεν είναι πιθανό γιατί αυτά που έχουν να αντιμετωπίσουν τώρα οι Τούρκοι είναι πάρα πολλά και δεν θέλουν να προσθέσουν και κάτι άλλο».

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης δε θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Ε/Κ εκμεταλλεύονται την ένταξή τους στην Ε.Ε

Η αντίδραση της Ελλάδας στις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις

«Έχουν γίνει ήδη πολλές ενέργειες μέχρι τώρα από τότε που ξεκίνησε το πρόβλημα με τις παράνομες γεωτρήσεις. Ήδη υπάρχει συντονισμός ενεργειών με την Κυπριακή Δημοκρατία και όλη αυτή η υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από άλλες χώρες προέκυψε από συντονισμένες ενέργειες. Σε πρώτη φάση ήταν αυτά που μπορούσαν να γίνουν. Αν δε σταματήσει η Τουρκία θα πάμε σε περαιτέρω ενέργειες και αυτή θα είναι η προσπάθεια αυτή την στιγμή, όπως συνεννοήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αναστασιάδη, θα προσπαθήσουμε να επιβληθούν κυρώσεις».

Τι θα γίνει αν η Τουρκία παραβιάσει την ελληνική ΑΟΖ

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης ξεκαθάρισε πως δε θα την αφήσει να φτάσει σε αυτό το σημείο και ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να μη συμβεί κάτι τέτοιο:

«Είναι παραβίαση κυριαρχικού δικαιώματος και δεν πρέπει να το ανεχθούμε. Υπάρχουν σχέδια, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για αυτό το ενδεχόμενο, υπάρχει ετοιμότητα για να γίνει αυτό που πρέπει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΥΕΘΑ προσθέτοντας ότι «η ευχή είναι να μην προκύψει και όλες οι προσπάθειες που γίνονται είναι για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Γιατί τότε τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ δύσκολα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top