Ο Ευάγγελος Αποστολάκης δε θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές

Το συμφώνησε από κοινού με τον Αλέξη Τσίπρα

τσιπρας αποστολακης

Δε θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας, με τον οποίον συμφώνησαν από κοινού να μην είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, ώστε, όπως αναφέρεται, να μπορέσει απερίσπαστος, ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, να επιτελέσει το εθνικό του καθήκον.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής,ο Αλέξης Τσίπρας ακύρωσε την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα και συγκάλεσε κτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, με αφορμή την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Τσίπρας μετά το ΚΥΣΕΑ: Κυρώσεις στην Άγκυρα αν έκανε γεωτρήσεις

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε πως όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους της ΕΕ, θα έχει συνέπειες.

«Ολες οι Ελληνίδες και οι Ελληνες είναι - και πρέπει να το γνωρίζουν και πρέπει και να το αισθάνονται - απόλυτα ασφαλείς. Η τουρκική προκλητικότητα και παραβίαση του διεθνούς δικαίου από μέρους της Τουρκίας δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος, αλλά αδυναμίας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και έχει καταφέρει να διαμορφώσει συμμαχίες και ερείσματα στο διεθνές πλαίσιο, τόσο ισχυρά, όσο ποτέ άλλοτε» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να συντονιστούν για τις επόμενες κινήσεις τους και προηγήθηκε της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόδρομος Προδρόμου με γραπτή ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top