Πυρ και μανία ο Μαδούρο με την Ευρώπη μετά τη στήριξη στον Γκουαϊδό

«Θα υπερασπιστώ με τη ζωή μου την πατρίδα»

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα

Να υπερασπιστεί την πατρίδα του με την ίδια του τη ζωή, ορκίζεται ο Νικολάς Μαδούρο, σε μία οργισμένη οργισμένη αντίδραση εναντίον ευρωπαϊκών χωρών που αναγνώρισαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, μιλώντας σε εκδήλωση στην πολιτεία Αράγκα στο βορρά, στην 27η επέτειο μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του Ούγκο Τσάβες, κατηγόρησε τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ ότι πήρε μια «τραγική απόφαση» αναγνωρίζοντας τον Γκουαϊδό. 

Βενεζουέλα: Πρόωρες εκλογές ζήτησε ο Νικολάς Μαδούρο

«Επίσκεψη» αστυνομικών στο σπίτι του Γκουαϊδό – Έψαχναν τη γυναίκα του

Aπαγόρευση εξόδου από τη Βενεζουέλα για τον Γκουαϊδό

«Αν συμβεί ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Βενεζούελα, κύριε Πέδρο Σάντσεθ, τα χέρια σας θα βαφτούν για πάντα με αίμα», είπε. 

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος επίσης ανακοίνωσε μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών εναντίον των «παρεμβατικών ενεργειών» των ΗΠΑ, με αφετηρία την Τετάρτη, σημειώνοντας ότι οι υπογραφές αυτές θα παραδοθούν στον Λευκό Οίκο. 

«Καλώ το λαό της Βενεζουέλας να υπογράψει…σε όλους τους στρατώνες, τα εργοστάσια, τα σχολεία», τόνισε ο Μαδούρο. 

Νωρίτερα το Καράκας ανακοίνωσε ότι θα επαναξιολογήσει τις διπλωματικές σχέσεις της με τις ευρωπαϊκές χώρες που αναγνώρισαν τον Χουάν Γκουαϊδό.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει ως προσωρινό πρόεδρο τον Γκουαϊδό

Γκουαϊδό: Οι μυστικές συναντήσεις με τον στρατό

Βενεζουέλα: Απελπισμένες γυναίκες πουλάνε τα μαλλιά τους για να ζήσουν

Η Μαδρίτη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αναγνώρισαν σήμερα τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας μετά την άρνηση του Νικολάς Μαδούρο να προκηρύξει προεδρικές εκλογές.

Καταγγελία Γκουαϊδό για μεταφορά δημοσίων πόρων 1,2 δις στην Ουρουγουάη

Ο 35χρονος Χουάν Γκουαϊδό, που αυτοανακηρύχτηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας, ισχυρίστηκε σήμερα, πως η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Μαδούρο, επιχειρεί να μεταφέρει έως και 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από την αναπτυξιακή κρατική τράπεζα Bande της Βενεζουέλας σε μια χρηματοοικονομική οντότητα στην Ουρουγουάη. 

Ωστόσο δεν έδωσε αποδεικτικά στοιχεία για αυτόν τον ισχυρισμό του.

Σε τηλεοπτική του ομιλία ο Γκουαϊδό ζήτησε από την κυβέρνηση της Ουρουγουάης να μην επιτρέψει αυτή την μεταφορά, την οποία καταδίκασε ως «κλοπή δημοσίου χρήματος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top