Γκουαϊδό: Οι μυστικές συναντήσεις με τον στρατό

Τραμπ: «Η μάχη για την ελευθερία έχει αρχίσει»

βενεζουελα γκουαιδο μαδουρο

Μυστικές συναντήσεις με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας έχει κάνει η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, με στόχο την ανατροπή του Νικολάς Μαδούρο.

Την αποκάλυψη έκανε ο Χουάν Γκουαϊδό, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στην εφημερίδα «The New York Times».

Ο αυτοανακηρυγμένος μεταβατικός πρόεδρος της χώρας, δήλωσε πως «για τη μετάβαση απαιτείται υποστήριξη από μονάδες-κλειδιά του στρατού. Έχουμε κάνει μυστικές συναντήσεις με στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας».

«Το να μετάβαση απαιτείται υποστήριξη από μονάδες-κλειδιά του στρατού. Έχουμε κάνει μυστικές συναντήσεις με στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας», εξήγησε ο 35χρονος Γκουαϊδό, στον οποίο το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, επέβαλε δέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο Γκουαδό αυτοανακηρύχθηκε υπηρεσιακός πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα και αναγνωρίστηκε αμέσως από τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και πολλών ακόμη κρατών.

Aπαγόρευση εξόδου από τη Βενεζουέλα για τον Γκουαϊδό

Βενεζουέλα: Απελπισμένες γυναίκες πουλάνε τα μαλλιά τους για να ζήσουν

Τραμπ: «Η μάχη για την ελευθερία άρχισε»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χαιρέτισε την Τετάρτη την κινητοποίηση χιλιάδων υποστηρικτών της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα με σκοπό να πειστεί ο στρατός να γυρίσει την πλάτη στον σοσιαλιστή πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, κρίνοντας ότι στη χώρα της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται σε εξέλιξη μια «μάχη για την ελευθερία».

Μέσω Twitter, ο Ρεπουμπλικάνος ανέφερε ότι «συνεχάρη» τηλεφωνικά τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταβατικός πρόεδρος με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον, χαιρετίζοντας την «ιστορική» έλευσή του στην ηγεσία της χώρας.

Οι δύο άνδρες «συμφώνησαν να επικοινωνούν συχνά» εντός των ορίων των προσπαθειών για «την επάνοδο της Βενεζουέλας στη σταθερότητα» και την «ανοικοδόμηση των διμερών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας», κατά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνδιάλεξή τους.

Ο 35χρονος σοσιαλδημοκράτης Γκουαϊδό αξιώνει να αναλάβει την ηγεσία της χώρας μια μεταβατική κυβέρνηση και να προκηρυχθούν «ελεύθερες» προεδρικές και βουλευτικές εκλογές. Διαθέτει ως προς αυτό την υποστήριξη της Ουάσινγκτον, της Ευρώπης και πολλών κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top