«Επίσκεψη» αστυνομικών στο σπίτι του Γκουαϊδό – Έψαχναν τη γυναίκα του

«Θα σας καταστήσω υπεύθυνους για κάθε εκφοβισμό του παιδιού μου»

γκουαιδο βενεζουελα

Στο «μάτι» του καθεστώτος Μαδούρο έχει μπει ο Χουάν Γκουαϊδό.

Μετά την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και τη δέσμευση τω τραπεζικών του λογαριασμών, αστυνομικοί τον «επισκέφτηκαν» στο σπίτι του, αναζητώντας τη σύζυγό του.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει ως προσωρινό πρόεδρο τον Γκουαϊδό

Γκουαϊδό: Οι μυστικές συναντήσεις με τον στρατό

Την καταγγελία έκανε ο ίδιος ο Γκουαϊδό, προειδοποιώντας πως «θα σας καταστήσω υπεύθυνους για κάθε εκφοβισμό του παιδιού μου, που είναι μόλις 20 μηνών».

Αυτά είπε μετά το τέλος μιας δημόσιας εκδήλωσης ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και στη συνέχεια έφυγε για το σπίτι του, ζητώντας από διπλωμάτες να τον συνοδεύσουν.

Ο 35χρονος Γκουαϊδό, αυτοανακηρύχτηκε μεταβατικός «πρόεδρος» της Βενεζουέλας με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, στη θέση του Νικολάς Μαδούρο.

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» στην περίπτωση που η κυβέρνηση Μαδούρο προκαλέσει κακό στον Γκουαϊδό.

Βενεζουέλα: Το δράμα ενός λαού - Πείνα και εξαθλίωση

Aπαγόρευση εξόδου από τη Βενεζουέλα για τον Γκουαϊδό

Ο 35χρονος Χουάν Γκουαϊδό με τη σύζυγό του Φαμπιάνα και τον 20 μηνών γιο τους, Μιράντα. Φωτογραφία: Fernando Llano/Associated Press

Συνελήφθησαν τρία άτομα για συνωμοσία κατά του Μαδούρο

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρία πρόσωπα τα οποία κατηγορεί ότι ενέχονται σε συνωμοσία με σκοπό την ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών «αποκάλυψαν ένα νέο συνωμοτικό σχέδιο», μέρος της προσπάθειας να γίνει πραξικόπημα στη χώρα, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, ο Νέστορ Ρεβερόλ, μέσω Twitter.

Ο Ρεβερόλ κατηγόρησε τον Χούλιο Μπόρχες, εξόριστο πολιτικό της αντιπολίτευσης, ότι συμμετέχει στη συνωμοσία.

Βενεζουέλα: Απελπισμένες γυναίκες πουλάνε τα μαλλιά τους για να ζήσουν

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, δύο πρώην αξιωματικοί του στρατού συνελήφθησαν διότι συνεργάζονταν με «μια ομάδα εκτελεστών που μπήκε (στη Βενεζουέλα) από την Κολομβία και σχεδίαζε να διαπράξει στοχευμένες δολοφονίες πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών».

Ο ίδιος έκανε λόγο περί σύλληψης ενός συνταγματάρχη εν αποστρατεία που καταζητείτο για σχέδια επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Ο πρόεδρος Μαδούρο κατηγορεί την κυβέρνηση του προέδρου Ιβάν Ντούκε στην Κολομβία ότι εκπαιδεύει μισθοφόρους σε συνεργασία με τις ΗΠΑ για να εξαπολύσουν επιθέσεις στη Βενεζουέλα. Η Μπογοτά έχει διαψεύσει την κατηγορία αυτή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top