Βενεζουέλα: Το δράμα ενός λαού - Πείνα και εξαθλίωση

Οι πολίτες εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες την πατρίδα τους

Σε απόγνωση βρίσκεται ο λαός της Βενεζουέλας την ώρα που η πολιτική κρίση στη χώρα έχει κορυφωθεί. Μικρά παιδιά υποφέρουν από την πείνα, τα ράφια έχουν αδειάσει και οι πολίτες εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες την πατρίδα τους.

Οι Βενεζουελάνοι αντιμετωπίζουν την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση. Όπως η Μέριλιν, μια άνεργη μητέρα έξι παιδιών.  «Όταν πηγαίνουν για ύπνο χωρίς να έχουν φάει, μου λένε ότι η κοιλιά τους πονάει. Τους δίνω ζάχαρη και νερό διότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο»

Οι κάτοικοι απεγνωσμένοι εγκαταλείπουν όπως- όπως τη χώρα, με το όνειρο να επιστρέψουν κάποια στιγμή σε μια καλύτερη Βενεζουέλα.
«Ο κόσμος πεθαίνει από την πείνα. Αναγκάστηκα να αφήσω πίσω τη μητέρα και την οικογένεια μου».

Γυναίκες πουλούν τα μαλλιά τους κοντά στα σύνορα, για λίγα χρήματα.

Σε μια γειτονιά του Κάρακας, οι γονείς του Χουάν Πάμπλο θρηνούν. Ο γιος τους, 20 ετών,  σκοτώθηκε στις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Το αγόρι έπαιζε μπάσκετ με τα χρώματα της Βενεζουέλας.  «Τον πυροβόλησαν από έναν εθνοφρουρό. Γιατί δεν πυροβόλησαν το μωρό μου στο χέρι ή στο πόδι. Τον σκότωσαν διότι ήθελε ένα μέλλον για την πατρίδα του».

ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ

Την ίδια ώρα, ο Μαδούρο βροντοφωνάζει ότι ο Τραμπ έδωσε εντολή να τον δολοφονήσουν. Στο αεροδρόμιο του Κάρακας, ένα ρωσικό Boeing 777 έχει ξεσηκώσει θύελλα φημών. Πολλοί λένε ότι θα βγάλει τον Μαδούρο έξω από τη χώρα.

Πάντως, το ανώτατο δικαστήριο της Βενεζουέλας επέβαλε απαγόρευση εξόδου στον Γκουαϊδό και πάγωμα των περιουσιακών του στοιχείων.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top