Οι νικητές των εκλογών ΗΠΑ: Μουσουλμάνοι, ιθαγενείς κι ένας νεκρός

Τι έβγαλε η κάλπη των ενδιάμεσων εκλογών στην Αμερική

Για πρώτη φορά το κατώφλι του Καπιτωλίου θα περάσουν ιθαγενείς, μουσουλμάνες, ομοφυλόφιλοι και πρόσφυγες μετά από τις ενδιάμεσες εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ την Τρίτη. 

Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ – Η νεότερη γυναίκα που εκλέχθηκε στο Κογκρέσο

Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ

Στα 29 της χρόνια η Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ είναι πλέον η νεότερη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που καταλαμβάνει έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, παίρνοντας το ρεκόρ από την Ελίζ Στέφανικ, η οποία είχε εκλεγεί το 2014 σε ηλικία 30 ετών. Η Κορτέζ, κόρη Πορτορικανής προωθεί θέσεις υπέρ των μεταναστών και των εργαζομένων, ενώ τάσσεται υπέρ της υγειονομικής περίθαλψης για όλους. Ανήκει στην προοδευτική τάση του Μπέρνι Σάντερς.

Αγιάνα Πρέσλι – Η πρώτη Αφροαμερικανή βουλευτής από τη Μασαχουσέτη

Αγιάνα Πρέσλι

Η Αγιάνα Πρέσλι ήταν η πρώτη Αφροαμερικανή που εξελέγη πριν από οκτώ χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο της Βοστώνης. Τον περασμένο Σεπτέμβριο επικράτησε του απερχόμενου Δημοκρατικού Μάικλ Καπουάνο και ελλείψει Ρεπουμπλικανού αντιπάλου σ’ αυτή την εκλογική περιφέρεια στις ενδιάμεσες εκλογές, έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή που θα εκπροσωπήσει τη Μασαχουσέτη στο Κογκρέσο.

Σαρίς Ντέιβιντς – Η ιθαγενής κόρη βετεράνου πολέμου

Σαρίς Ντέιβιντς

Η Σαρίς Ντέιβιντς είναι πλέον η πρώτη ιθαγενής στην ιστορία των ΗΠΑ που εξελέγη βουλευτής. Είναι ακτιβίστρια, δικηγόρος, λάτρης των πολεμικών τεχνών και δεδηλωμένη ομοφυλόφιλη. Η Ντέιβιντς κατάφερε να επικρατήσει στο Κάνσας, προπύργιο των Ρεπουμπλικανών.

Ντεμπ Χάαλαντ

Ντεμπ Χάαλαντ

Ιθαγενής και η Ντεμπ Χάαλαντ, η οποία εξελέγη στο Νέο Μεξικό. Μέλος της φυλής Pueblo of Laguna είναι ακτιβίστρια, που έχει δώσει μάχες για θέματα της προοδευτικής ατζέντας, όπως η υγειονομική περίθαλψη για όλους, η καθιέρωση κατώτατου ωρομισθίου στα 15 δολάρια, ενώ έχει ταχθεί υπέρ της παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ με το ερωτηματικό της καθαίρεσης.

Ρασίντα Τλάιμπ, Ιλχάν Ομάρ – Οι μουσουλμάνες του Κογκρέσου

Ρασίντα Τλάιμπ

Η Ρασίντα Τλάιμπ από το Μίσιγκαν είναι μία από τις δύο μουσουλμάνες που εξελέγησαν για πρώτη φορά στο αμερικανικό Κογκρέσο. Η Τλάιμπ έχει ρίζες από την Παλαιστίνη και έχει αντιταχθεί στην ισλαμοφοβική και αντιμεταναστευτική ατζέντα του Τραμπ.  Το 2016 την είχαν απομακρύνει από μια προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ καθώς φώναζε αν ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είχε διαβάσει ποτέ το Σύνταγμα της χώρας.

 Ιλχάν Ομάρ

Η Ιλχάν Ομάρ είναι η δεύτερη μουσουλμάνα που μπαίνει στο Κογκρέσο και είναι επίσης Δημοκρατική -από τη Μινεσότα αυτή τη φορά. Η Ομάρ είναι πρώην πρόσφυγας από τη Σομαλία, είχε εκλεγεί προηγουμένως στην τοπική Βουλή, όπου προώθησε μια προοδευτική ατζέντα με καθιέρωση κατώτατου ωρομισθίου 15 δολαρίων και επιδότηση των σπουδών για φοιτητές που προέρχονται από φτωχές οικογένειες.

Τζάρεντ Πόλις – Ο πρώτος δεδηλωμένος ομοφυλόφιλος κυβερνήτης

Τζάρεντ Πόλις

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για τη θέση του κυβερνήτη του Κολοράντο, Τζάρεντ Πόλις, δεδηλωμένος ομοφυλόφιλος, προώθησε στην προεκλογική καμπάνια του θέσεις όπως η κατάργηση της θανατικής ποινής, η αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή, ολοήμερους βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλους κ.α. Ο Πόλις, ο οποίος εξελέγη το 2008 στην Βουλή των Αντιπροσώπων, επικράτησε του ρεπουμπλικανού Ουόλκερ Στέιπλτον.

Μάρσα Μπλάκμπερν – Η πρώτη γυναίκα γερουσιαστής από το Τενεσί

Μάρσα Μπλάκμπερν

Η Ρεπουμπλικανή Μάρσα Μπλάκμπερν έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη γερουσιαστής του Τενεσί, παρά την εκστρατεία εναντίον της από την διάσημη τραγουδίστρια της ποπ Τέιλορ Σουίφτ, η οποία στήριξε τον Δημοκρατικό αντίπαλό της. Η Μπλάκμπερν θεωρείται πιστή σύμμαχος του Τραμπ.

Ντένις Χοφ – Ο νεκρός ιδιοκτήτης οίκων ανοχής που εξελέγη στη Νεβάδα

Ντένις Χοφ

Ο Ντένις Χοφ που στήριξε όλη του την δράση στους οίκους ανοχής πέθανε σε ηλικία 72 ετών  στις 16 Οκτωβρίου μετά από ένα διήμερο ξέφρενο πάρτι στον οίκο ανοχής που διατηρούσε στη Νεβάδα.

Παρά τον θάνατό του όμως και το γεγονός ότι υπήρχαν ταμπέλες ότι είναι νεκρός, το όνομα του Ντένις Χοφ  δεν σβήστηκε από τα ψηφοδέλτια και έτσι κατάφερε να κερδίσει όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ την αντίπαλό του Λέσια Ρομανόφ στις εκλογές για το τοπικό κοινοβούλιο της Νεβάδα.

Τώρα, η θέση στο τοπικό κοινοβούλιο θα κηρυχθεί χηρεύουσα, αφού ο νικητής είναι νεκρός και ο Επίτροπος της Επαρχίας θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Ο Χοφ ήταν ιδιοκτήτης επτά οίκων ανοχής, ενός στριπτιζάδικου αλλά και συγγραφέας της best seller αυτοβιογραφίας του με τίτλο «Η τέχνη του Νταβατζή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top