Σαρωτική νίκη Πούτιν στις εκλογές – «Τσάρος» για τέταρτη φορά με ποσοστό 76,65%

Τον ψήφισαν 55,5 εκατομμύρια Ρώσοι – Οι πρώτες του δηλώσεις και οι καταγγελίες για νοθεία /Νέα ενημέρωση 21:22

Θριαμβευτική και…αναμενόμενη ήταν η νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν στις ρωσικές εκλογές,  καθώς ανανέωσε την προεδρική του θητεία για τέταρτη φορά έως το 2024, συγκεντρώνοντας το 76,65% των ψήφων μετά την ενσωμάτωση του 99% των εκλογικών τμημάτων.

Όπως έκανε γνωστό σήμερα η ρωσική εκλογική επιτροπή, ο Πούτιν ψηφίστηκε από 55,5 εκατομμύρια Ρώσους.

Να σημειώσουμε, ότι το 2012, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε κερδίσει τις προεδρικές εκλογές συγκεντρώνοντας το 63,6% των ψήφων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πούτιν ή… τίποτα» το δίλημμα στις ρωσικές εκλογές – Πώς κατάφερε να τρέχει δίχως αντίπαλο

Ρωσία: Πανηγυρική επανεκλογή Πούτιν για τέταρτη φορά

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ

 

Ο κομμουνιστής υποψήφιος Πάβελ Γκρουντίνιν έλαβε το 11,82% των ψήφων, ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι συγκέντρωσε το 5,68%, ενώ η υποψήφια της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ξένια Σόμπτσακ έλαβε το 1,66% των ψήφων, ανέφερε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Ο Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, συνιδρυτής του κόμματος Γιάμπλοκο, έλαβε το 1,04% των ψήφων, ο Μπαρίς Τίτοφ το 0,75%, ο έτερος κομμουνιστής υποψήφιος Μαξίμ Σουράικιν 0,68% και ο Σεργκέι Μπαμπούριν 0,65%.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επανεξελέγη για τέταρτη, εξαετή, προεδρική θητεία, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Μόσχα και διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει ένα μεγάλο μέλλον μπροστά της υπό την προϋπόθεση ότι ο λαός της θα παραμείνει ενωμένος.

Μιλώντας από εξέδρα δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση όσων έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Αναφερόμενος στην κρίση των σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι οι κατηγορίες ότι η Ρωσία έκανε κάτι τέτοιο είναι «ανοησίες», η Ρωσία δεν διαθέτει τέτοια όπλα και ότι εάν η επίθεση είχε γίνει με τέτοιο νευροτοξικό παράγοντα θα είχαν πεθάνει πολλοί άνθρωποι.

Τέλος, πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί με τις βρετανικές αρχές.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ

 

Την ώρα που ο Πούτιν κατάφερε να στις εκλογές αυτές να πάρει τα υψηλότερα ποσοστά που έχει συγκεντρώσει ποτέ σε προεδρικές εκλογές και επίσης να εκλεγεί με υψηλότερο ποσοστό από αυτό που προέβλεπαν όλες οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων, όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες περί νοθείας από την αντιπολίτευση.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και μια ΜΚΟ ανέφεραν παρατυπίες στις προεδρικές εκλογές, ενώ χαρακτηριστική είναι και η μαρτυρία του Sergei Dzhus, ενός εθελοντή παρατηρητή στο Kudrovo, ο οποίος περιέγραψε στο «Αssociated Press» πως κάποια στιγμή ένα group περίπου 15 ατόμων μπήκε στον εκλογικό κέντρο προκειμένου να ψηφίσει ταυτόχρονα.

Όπως λέει ο ίδιος, υποψιάστηκε πως ίσως πρόκειται για άτομα που ψηφίζουν σε διαφορετικές περιοχές προκειμένου να αυξήσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Όταν βγήκε έξω από το εκλογικό κέντρο, είδε παρκαρισμένο ένα άσπρο mini bus και λίγο μετά άκουσε τα άτομα αυτά να πλησιάζουν και να συζητάνε κάτι για «λεφτά». Όταν προσπάθησε να τους βγάλει video ή φωτογραφία, έκρυψαν τα πρόσωπά τους από την κάμερα, προσπάθησαν να τον αγνοήσουν και αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top