Ρωσία: Πανηγυρική επανεκλογή Πούτιν για τέταρτη φορά

Με ποσοστό 75%

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεξελέγη θριαμβευτικά στον προεδρικό θώκο της Ρωσικής ομοσπονδίας, για τέταρτη φορά, με ποσοστό 75%, μετά την καταμέτρηση του 50% των ψήφων.

Λίγο νωρίτερα, ο Πούτιν ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την εμπιστοσύνη τους, τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά με τον λαό της ενωμένο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, μιλώντας σε ένα ενθουσιώδες κοινό, στην Κόκκινη Πλατεία, σημειώσε  ότι το σημερινό αποτέλεσμα αποτελεί μια αναγνώριση των πεπραγμένων των τελευταίων ετών.

Αναφερόμενος στην κρίση των σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι οι κατηγορίες ότι η Ρωσία έκανε κάτι τέτοιο είναι «ανοησίες», η Ρωσία δεν διαθέτει τέτοια όπλα και ότι εάν η επίθεση είχε γίνει με τέτοιο νευροτοξικό παράγοντα θα είχαν πεθάνει πολλοί άνθρωποι. Ακόμη, πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί με τις βρετανικές αρχές.

Το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιώνει τα exit polls, σύμφωνα με τα οποία ο Βλάντιρ Πούτιν εξασφάλιζε το 73,9% των ψήφων, σύμφωνα με το exit poll του ινστιτούτου VTSIOM και με 76.3% σύμφωνα με το exit poll του RIA.

Στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τα exit polls, κατατάσσεται ο υποψήφιος του Κομμουνισιτκού Κόμματος Πάβελ Γκρουντίνιν εξασφαλίζοντας το 11,2%, μπροστά από τον υπερεθνικιστή Βλαντίμρ Ζιρινόφκσι (6,7%) και την προσκείμενη στη φιλελεύθερη αντιπολίτευση δημοσιογράφο Ξένια Σαμπτσάκ (2,5%).

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top