Νέα πρόκληση από τους Τούρκους! Απείλησαν και πάλι με βύθιση το ιταλικό γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ

Με ελιγμούς ο Ιταλός καπετάνιος απέφυγε τη σύγκρουση

Ένα θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, με τους Τούρκους να προκαλούν και να απειλούν ακόμα και με βύθιση το πλωτό γεωτρύπανο του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού ENI.

Το γεωτρύπανο Saipem 12000, που ήταν ακινητοποιημένο λόγω τουρκικών NAVTEX, που έχουν δεσμεύσει μια μεγάλη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, είχε προγραμματιστεί να φύγει σήμερα από την περιοχή με προορισμό το Μαρόκο.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδιο τουρκικού πλοίου με το ιταλικό γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ: «Φύγετε, αλλιώς θα βουλιάξουμε μαζί»

Φεύγει, αλλά θα επιστρέψει το γεωτρύπανο της ENI στην κυπριακή ΑΟΖ

Έτσι κι έγινε. Στις 10:30 το γεωτρύπανο σήκωσε άγκυρα και σύμφωνα με το kathimerini.com.cy ο κυβερνήτης του προσπάθησε αρχικά να κατευθυνθεί στη θέση «Σουπιά», σε μια τελευταία όπως φαίνεται προσπάθεια να φτάσει στο οικόπεδο 3.

Πέντε τουρκικά πλοία όμως το παρενόχλησαν κι έτσι ο καπετάνιος αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω.

Όπως και στις 9 Φεβρουαρίου, έτσι και σήμερα ο καπετάνιος ενός από τα τουρκικά πολεμικά πλοία επικοινώνησε με το Saipem 12000 και απείλησε ότι θα βυθίσει το πλοίο.

Τότε το Saipem 12000 άλλαξε ρότα και κάνοντας ελιγμούς ανάμεσα στα τουρκικά πολεμικά πλοία στην περιοχή γύρισε προς τα δυτικά και όπως όλα δείχνουν κατευθύνεται στο Μαρόκο.

Το συμβάν επιβεβαίωσε και ο Κύπριος εκπρόσωπος του προεδρικού, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top