Διάγγελμα Πουτζδεμόν: Στην Καταλονία η δημοκρατία δέχεται επίθεση

Τι δήλωσε ο αυτονομιστής ηγέτης της Καταλονίας

"Εάν οι ιδρυτικές αξίες της ΕΕ βρίσκονται σε κίνδυνο στην Καταλονία, θα βρίσκονται και στην Ευρώπη", είπε μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του το βράδυ του Σαββάτου ο αυτονομιστής ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν.

Μάλιστα, δήλωσε ότι οι κινήσεις της ισπανικής κυβέρνησης για την Καταλονία είναι οι «χειρότερες επιθέσεις» από τη δικτατορία του Φρανθίσκο Φράνκο.

Ο λαός της Καταλονίας δεν μπορεί να αποδεχθεί τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση, πρόσθεσε. 

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν ζήτησε από το κοινοβούλιο της Καταλονίας να συνεδριάσει,  για να συζητήσει τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση.

 

 

 

Πραξικόπημα οι αποφάσεις Ραχόι, λέει η πρόεδρος της καταλανικής Βουλής

Νωρίτερα οι ραγδαίες εξελίξεις μετά την ενεργοποίηση του Άρθρου 155 για την προσωρινή άρση της αυτονομίας της περιφέρειας της Καταλονίας,μετά από ανακοίνωση του Μαριάνο Ραχόι, σχολιάστηκε και από την πρόεδρο της Βουλής της Καταλονίας.

«Τα μετρά της ισπανικής κυβέρνησης συνιστούν πραξικόπημα», δήλωσε η Carme Focadell , προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να υπερασπίζεται οποιαδήποτε «σοβαρή επίθεση κατά των καταλανικών θεσμών» στη δημοκρατία. 

«Αυτό το Κοινοβούλιο συνεχίζει να αντιπροσωπεύει τους Καταλανούς», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Δεσμευόμαστε για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της εμπιστοσύνης και της Δημοκρατίας». 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top