Θα χάσει την όρασή του από το ένα μάτι ο διαδηλωτής που δέχθηκε πλαστική σφαίρα στην Καταλονία

Έπαιξαν καρεκλοπόλεμο οπαδοί της απόσχισης και της ένωσης με την Ισπανία στη Βαρκελώνη

Την όρασή του θα χάσει τελικά από το ένα μάτι ο 38χρονος Καταλανός, ο οποίος είχε τραυματιστεί στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της περιοχής, Τόνι Κομίν ο αριθμός των τραυματιών από την επέμβαση των αρχών καταστολής υπερέβη τους 1.000 κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Πρώτων Βοηθειών του Σαντ Αντρέου ντε λα Μπάρκα, το οποίο λειτουργούσε ως εκλογικό κέντρο την 1η Οκτωβρίου.

«Ήδη υπάρχουν πάνω από 1.000 άνθρωποι που υπέστησαν σωματικές κακώσεις και τραύματα, στην πλειονότητά τους μώλωπες, αλλά επίσης και κατάγματα, σκισίματα, ή αιματώματα, που εμφανίζονται και εξαπλώνονται όσο περνούν οι μέρες», είπε.

Επεσήμανε ακόμα ότι το υπουργείο έχει δρομολογήσει ένα πρόγραμμα στήριξης στους επαγγελματίες στην παροχή πρώτων βοηθειών για να ανταπεξέρχονται σε περιπτώσεις πολιτών που προσέρχονται στις υπηρεσίες υγείας, αναζητώντας ψυχολογική στήριξη μετά τα επεισόδια.

Εντωμεταξύ, την Πέμπτη σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στη Βαρκελώνη μεταξύ υποστηρικτών της απόσχισης και της παραμονής στην Ισπανία.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα, με τους μεν να εκτοξεύουν εναντίον των δε καρέκλες και τραπέζια, με το κέντρο της Βαρκελώνης να θυμίζει πεδίο μάχης.

Ευτυχώς τα επεισόδια δεν πήραν μεγαλύτερη έκταση και η αστυνομία κατάφερε να εκτονώσει την κατάσταση. 

Πηγή φωτό, βίντεο: AP, Reuters

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top