Στήριξη από τον Τραμπ αναζητά ο Ραχόι ενόψει του δημοψηφίσματος στην Καταλονία

Συναντάται σήμερα με τον Αμερικανό πρόεδρο

Συνάντηση Τραμπ - Ραχόι

Στον Λευκό Οίκο θα βρεθεί σήμερα για δεύτερη φορά ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Manuel Rajoy για να συναντηθεί με τον Donald Trump, σε μια προσπάθεια να εκμαιεύσει τη στήριξή του ενόψει του δημοψηφίσματος για την αυτονομία στην Καταλονία που θα γίνει την 1η Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας θεωρεί ότι το προγραμματισμένο δημοψήφισμα αντιβαίνει στο Σύνταγμα και ο Συνταγματικό Δικαστήριο διέταξε την αναβολή του έως ότου εξετάσει τις νομικές παραμέτρους του.

Rajoy και Trump θα έχουν ένα γεύμα εργασίας και θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο και κύρια επιδίωξή του είναι να κερδίσει τη στήριξη των ΗΠΑ ενάντια στο επικείμενο δημοψήφισμα.

Η συνάντηση αυτή θα είναι η πρώτη ανάμεσα στους δύο ηγέτες και μάλιστα ο Rajoy θα μείνει σε σουίτα του Λευκού Οίκου και όχι σε ξενοδοχείο.

Την ίδια ώρα μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Βαρκελώνη και σε άλλες πόλεις της Καταλονίας υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Η Καταλονία αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο της οικονομίας της Ισπανίας, ενώ το εκλογικό της σώμα ανέρχεται σε 5,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες της Καταλονίας είναι υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, αλλά εξαιρετικά διχασμένοι για το αν πρέπει να αυτονομηθεί η περιοχή από την υπόλοιπη Ισπανία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top