Πάνω από 220 οι νεκροί στο Μεξικό - Υπεράνθρωπες προσπάθειες εντοπισμού των εγκλωβισμένων στα συντρίμμια

Ισοπέδωσε την πρωτεύουσα της χώρας ο φονικός σεισμός των 7,1 ρίχτερ

Περισσότερους από 220 νεκρούς θρηνεί το Μεξικό, μετά τον φονικό σεισμό των 7,1 ρίχτερ. Τραγική ειρωνεία ότι η χώρα τιμούσε τους 1000 ανθρώπους, οι οποίοι χάθηκαν την ίδια μέρα πριν από 32 χρόνια, στον σεισμό του '85, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr.

Οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο για να βρουν ζωντανούς από τα συντρίμμια.

Η γη άνοιξε και κατάπιε την Πόλη του Μεξικού και γειτονικές πολιτείες. Ο εγκέλαδος των 7,1 ρίχτερ εμφανίστηκε φονικός, αφήνοντας πίσω του πάνω από 220 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και παγιδευμένους στα συντρίμμια. Κτίρια κατέρρευσαν, η άσφαλτος φούσκωσε, δρόμοι κόπηκαν στα δυο και σημειωθήκαν εκρήξεις.

Διασώστες, στρατός και πολίτες σκάβουν ακόμα και με τα χέρια στα συντρίμμια για να εντοπίσουν τους παγιδευμένους. Ζητούν απεγνωσμένα από τους συγκεντρωμένους να κάνουν απόλυτη ησυχία ώστε να ακουστεί οποιαδήποτε κραυγή, λυγμός ή ανάσα.

Ο αριθμός των νεκρών ολοένα και αυξάνεται. Τουλάχιστον 71 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία Morelos, άλλοι 43 στην Puebla, 86 στην Πόλη του Μεξικού, 12 στην πολιτεία του Μεξικού, 3 στην Guerrero, ένας στην Oaxaca.

Ο πρόεδρος της χώρας επιθεώρησε με αεροπλάνο την ισοπεδωμένη πόλη. Πριν από δυο εβδομάδες, σεισμός 8,1 ρίχτερ στο Νότιο Μεξικό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 98 άνθρωποι.

Οι αρχές ζητούν από τον κόσμο να μην καπνίζει στους δρόμους της πόλης των 20 εκατομμυρίων κατοίκων. Φοβούνται τις εκρήξεις, λόγω των κατεστραμμένων αγωγών αερίου. Το διεθνές αεροδρόμιο της μεξικανικής πρωτεύουσας ακύρωσε πτήσεις, ενώ έχει διακοπεί μεγάλο τμήμα του ηλεκτρικού και τηλεφωνικού δικτύου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top